Nu kan du som säljare enkelt försäkra dig mot dolda fel

Du som säljer, till exempel en villa eller ett fritidshus, har ansvar för dolda fel som upptäcks efter att den nye ägaren har flyttat in – i hela tio år. Dolda fel kan vara allting från skadedjur och mögel till konstruktionsfel, och om ett dolt fel upptäcks i den fastighet du sålt kan du bli skyldig att ersätta den nya ägaren med stora belopp, även om du inte hade en aning om felet.

Försäkring mot dolda fel

Som väl är kan man som säljare försäkra sig mot dolda fel. Genom din fastighetsmäklare kan du få information om hur du kan teckna en dolda felförsäkring. Försäkringsbolaget tar hand om krav avseende dolda fel som köparen riktar mot dig, utreder det åt dig, samt betalar eventuella tvistekostnader. Skulle det sedan visa sig att det krav köparen ställt mot dig anses utgöra ett dolt fel, kan försäkringsbolaget i vissa fall lämna ersättning till köparen.

Besiktning

Hör gärna med din SkandiaMäklare vilka besiktningsmän som är godkända och som rekommenderas på din ort.

Bra för köparen

En genomförd besiktning innebär också att köparna redan på visningen kan känna till husets skick genom besiktningsprotokollet. Det är då lättare att genomföra bostadsaffären på ett snabbt och smidigt sätt.

Om köparen upptäcker ett fel

Om köparen misstänker ett dolt fel och hör av sig till säljaren, vänder sig säljaren direkt till försäkringsbolaget och anmäler skadan.

Premier

Valbara försäkringsbelopp:                   Försäkringspremie:
   500 000 kr                                                         4 950 kr
   750 000 kr                                                         7 950 kr
1 000 000 kr                                                         9 450 kr
2 000 000 kr                                                        13 950 kr

Mer information

Läs mer på www.doldafel.se där du även hittar villkor och förköpsinformation. Dolda felförsäkringarna förmedlas av Willis Towers Watson - en ledande global riskrådgivare och försäkringsförmedlare.