Försäkra dig mot dolda fel

Oavsett om du ska köpa eller sälja din bostad är det för de flesta en av de största affärer och viktigaste händelser som sker i livet.

Försäkra dig mot dolda fel – för en tryggare bostadsaffär

Oavsett om du ska köpa eller sälja din bostad är det för de flesta en av de största affärer och viktigaste händelser som sker i livet. När du har sålt ditt hus är du ansvarig för dolda fel i fastigheten i hela tio år. Även om du inte hade en aning om felet, kan den nya ägaren ha rätt till ersättning med stora belopp. Dolda fel kan vara allt från stora fel som fuktskador eller mindre som mögel och skadedjur.

Med vår dolda fel-försäkring vänder sig köparen direkt till försäkringsbolaget och du slipper oroa dig för oönskade samtal från köparen, oväntade utgifter för en bostad du inte längre bor i eller rättsliga tvister. Som köpare har du en långtgående undersökningsplikt. Det är en trygghet även för dig att det finns en försäkring tecknad då det annars kan hända att säljaren inte har några pengar att ersätta dig med. En dolda fel-försäkring är en trygghet för både köpare och säljare.

SkandiaMäklarna Besiktigad & Försäkrad PREMIUM och SkandiaMäklarna Försäkrad SAFE

Det finns två försäkringsnivåer på dolda fel-försäkringen. Dels SkandiaMäklarna Besiktigad & Försäkrad PREMIUM samt den fristående försäkringslösningen SkandiaMäklarna Försäkrad SAFE som går att använda oavsett besiktningsföretag.

Besiktning i samarbete med OBM Gruppen

OBM Gruppen är en rikstäckande organisation som utför besiktningstjänster. Deras uppdrag består i huvudsak utav överlåtelsebesiktningar och energideklarationer. SkandiaMäklarna genom samarbete med OBM Gruppen möjlighet att erbjuda förmånliga tjänster inom besiktningstjänster i samband med försäljning av fastigheter i Sverige.

Bra för köparen

En genomförd besiktning innebär också att köparna redan på visningen kan känna till husets skick genom besiktningsprotokollet. Det är då lättare att genomföra bostadsaffären på ett snabbt och smidigt sätt.

Om köparen upptäcker ett fel

Om köparen misstänker ett dolt fel och hör av sig till säljaren, vänder sig säljaren direkt till försäkringsbolaget och anmäler skadan. Läs mer om hur man anmäler en skada här och välj Anmälan som avser OBM Dolda Fel-försäkring.

Mer information

Läs mer om försäkringarna på länken nedan, där du även hittar villkor och förköpsinformation. Dolda fel-försäkringarna förmedlas av Försäkringsutveckling Sverige AB – läs mer om FUAB här. Det går också bra att kontakta FUAB på 08-520 056 41 eller kundservice@fuab.com.

Läs mer om försäkringen