Vikingstad, Vikingstad

Mimergatan 8

Såld
  • 6 rum
  • 136 + 65 kvm
  • Villa

Drömhus i toppskick med oerhörd charm

Rikta era blickar mot detta oemotståndliga, karaktärsfulla hus som nu kan bli ert!

I hjärtat av Vikingstad har vi nu det stora nöjet att förmedla en sagolik fastighet som totalrenoverats med varsam hand under det senaste decenniet. Här har den gamla 30-talskänslan tagits väl till vara samtidigt som huset håller en modern, genomgående standard med ny, tilläggsisolerad fasad, nya fönster, nytt tak, ny el och VVS, omdränerad grund och en totalrenovering av inomhusmiljön. Kortfattat finns det inget som lämnats åt slumpen!

Interiören präglas av smakfulla färg- och materialval med vackra, vitbehandlade furugolv, klassiskt mönstrade tapeter, en framtagen murstock och spröjsade fönster. Invändigt genomsyras huset av en behaglig "må-bra-känsla" med härliga ljusflöden och en harmonisk hemkänsla som gör sig påmind i varje vrå.

Huset är fördelat på två plan plus källare. På entréplanet möts man av den inbjudande entréhallen med ett stort vardagsrum med gavelläge och ett fullutrustat kök med matplats intill fönstret. Från köket når man det stora altandäcket i två etage med gott om plats för matgrupp, loungedel och solstolar. Vidare finns en groventré (tillbyggnad från 2014) med nedgång till källaren samt ett helkakalt duschrum med toalett från 2014. På övervåningen möts man av ett rymlig allrum med platsbyggda garderober. Här finns tre rymliga sovrum och ett stort, helkaklat badrum från 2011. I källaren finns en rymlig tvättstuga, gott om förvaringsytor samt ett stort extra rum som går att bl.a. går att nyttja som kombinerat sovrum/kontor.

Utemiljön är magisk med en stor, välskött trädgård som bjuder på fin växtlighet med vackra planteringar, fruktträd och bärbuskar. Det finns ett torp på tomten som totalrenoverats och tjänstgör som dubbelgarage. På övervåningen finns ett loft som går att nyttja som extra rum eller förvaringsyta. Denna byggnad håller samma stil som huvudbyggnaden och den gamla klassiska verandan är bevarad. Intill verandan finns en uteplats med fint solläge.

Vikingstad är ett mycket attraktivt område. Samhället har vuxit stadigt senaste åren och har ett optimalt läge. Här finns det mycket goda kommunikationer med pendeltåg med täta avgångar och 5 minuters resa in till Linköping C. Det finns goda cykelförbindelser med Linköping och Malmen, samt 10 minuters bilfärd från Mjärdevi och Universitetet. Bra barnomsorg i närområdet med både låg- och mellanstadieskola samt flertalet förskolor. Det finns en välsorterad ICA-butik med postombud, några lokala restauranger och frisörer i samhället.

Det går att få utlopp för många fritidsaktiviteter i Vikingstad. i Samhället finns bl.a. motionsspår på 5 km och Valkebobadet med dess simbassäng, padelbanor och stora grönytor. Ridskola finns i Rappestad några kilometer utanför och närmsta badsjö (Lillsjön) ligger 10 minuter bort med bil.

Detta är en kommande och tillträde är möjligt till sommaren. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Mer om mäklarna