Nykil, Nykil

Kättestad Annelund 1

Såld
  • 5 rum
  • 150 kvm
  • Villa

LANTLIG IDYLL ANNO 1914

På vackert läge med milsvid utsikt ligger Kättestad Annelund 1 beläget, ett bostadshus anno 1914. Huset stoltserar med otroligt vackra golv från svunnen tid, fler originaldetaljer är bevarade såsom spegeldörrar och flertalet kakelugnar. I detta hus kan man följa tiden från att det byggdes fram till idag. Ett hus som varsamt renoverats för att behålla äldre charm och prägel.

På entréplan finns ett ljust lantkök med gott om förvaring och generös matplats. Här finns fönster åt två väderstreck vilket skänker vackert ljus. Vidare finns ett gemytligt sällskapsrum med fungerande kakelugn ett stort sovrum som även det har en fungerade kakelugn.
Tvättstugan är generös med gott om arbetsytor, här finns tvättmaskin, torktumlare och tvättställ. Schackrutig klinkergolv med vattenburen golvvärme. Från tvättstugan når vi groventrén och en gästwc.
En trappa upp finns tre fina sovrum, samtliga med kakelugnar samt en möblerbar hall med utgång till en väl tilltagen balkong. Här kan du njuta av solen hela dagen och den magiska utsikten över åkrarna och naturen. Badrummet är rymligt och erbjuder både badkar som dusch. På övreplan finns även råvindar/kattvindar med fantastiska förvaringsmöjligheter.

Otroligt vacker trädgård med möjlighet till flertalet sittplatser för att följa solens strålar. Här finns gott om äppleträd men även plommonträd och flera olika bärbuskar.

Till huset hör ett tidstypiskt förrådsbyggnad med vackra gula dörrar. Här finns gott om utrymme för förvaring/ved/utemöbler.
Den röda ladan hör även den till fastigheten. Här finns otrolig potential för den kreative.

Huset ligger med ca 15 -20 min bilväg från Linköping och ca 10 min till Mjärdevi och Malmen. Endast två 2 km bort ligger Nykil, där finner du Nykils kyrka, närbutik, skola och förskola.

Detta är huset för dig som vill kombinera ett unikt lugnt och lantligt boende men ändå lätt kunna ta dig till Linköping.

Välkommen på visning.

Mer om mäklarna