Centralt/Vasastaden, Linköping

Platensgatan 23B

Såld
  • 3 rum
  • 83 kvm
  • Bostadsrätt

Praktfull sekelskiftespärla i hjärtat av Vasastaden

Nu har vi det stora nöjet att presentera denna bedårande pärla i form av en praktfull gaveltrea i vacker sekelskiftesbyggnad på Platensgatan. Låt er omfamnas av denna representativa bostad med en generös dos av trivselfaktor. Lägenheten håller ett gott, genomgående skick med den äldre charmen bevarad och erbjuder underbara ljusinsläpp från spröjsade fönster i tre väderstreck.

Tilltalande planlösning där man direkt välkomnas av den generösa takhöjden som bidrar med rymd. Köket är helt nyrenoverat i smakfullt utförande i tidstypisk stil. I köket finns en matplats och ett skafferi som kronan på verket! I anslutning till köket finns utgång till balkong med förmiddagssol.

De tre rummen ligger i fil med ett socialt utformat vardagsrum, ett rymligt master bedroom/sällskapsrum och sovrum med två separata klädkammare. Intill hallen ligger det helkaklade badrummet samt ytterligare en klädkammare. Byggnadens ålder gör sig påmind tack vare de djupa fönsternischerna, den generösa takhöjden, originaldörrar och de vackra, gamla brädgolven. Sammantaget en mycket karaktärsfull och mysig bostad där det bara är att flytta in och börja trivas från första stund.

Föreningen är ett bostadsaktiebolag vilket innebär att man köper aktier motsvarande lägenhetens andel i föreningen (i detta fall 58 aktier). Föreningen är mycket stabil och har en mycket väl underhållen fastighet där stora renoveringar nyligen är utförda. Den goda ekonomin och låga belåningen föranleder mycket låga månadsavgifter för varje lägenhet. För den här bostaden ligger månadsavgiften på 2 417 kr vilket bidrar till en mycket förmånlig boendekostnad. Till medlemmarnas förfogande finns gemensam tvättstuga, gästrum, källarförråd och bastu. Det finns parkeringsplats att hyra på gården med laddmöjligheter för el/hybridfordon.

I dessa delar av Linköping är det lätt att trivas, och läget på Platensgatan är perfekt för den som vill bo centralt men med ett lugnt läge. Stadskärnan med dess rikliga utbud av shopping och aktiviteter når ni med kort promenadavstånd. Resecentrum samt fjärrbussterminalen ligger i närhet till bostaden och har goda pendlingsmöjligheter för den som önskar. I området finner ni även ett antal grönskande och lummiga parker, Östgötateatern, Östergötlands museum, Konsert & Kongress samt Stångån med dess vackra promenadstråk. Vårdcentral är belägen några gator bort. Goda kommunikationer från bostaden via buss, gång eller cykel till övriga delar av staden.

Tillträde sker enligt överenskommelse. Denna bostad vill ni inte missa. Varmt välkomna!

Mer om mäklarna