Föreningen har tre cykelrum. Ett cykelrum nås från utsidan, bredvid garageinfarten. De andra två cykelrummen nås från insidan på entréplan till höghuset.
Föreningen har två barvagnsrum i respektive entré.
Cykelrummen i källaren tillhör inte BRF Regissören.
I föreningen finns cykelförvaring på gården och i varje trapphus finns cykel-, rullstols- och barnvagnsrum. Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare. Det finns inga gemensamma tvättstugor.
Utemiljön
Uteplatsen ligger mellan höghuset och låghuset. Här kan du som boende njuta av solen och använda den gemensamma grillen. Grillen måste vara helt släkt när du lämnar uteplatsen och du får inte lämna något skräp efter dig.
Trädgården
Föreningen äger marken där uteplatsen och trädgården ligger mellan våra två byggnader. Trädgården sköts av alla boenden gemensamt. Du kan odla något i någon av pallkragarna, vattna om det ser tort ut, plantera en blomma, klippa häckarna eller gräset. Hör av dig till styrelsen för att få tillgång till trädgårdsredskapen.
Vägar och trottoarer
Utemiljön är Nordrs byggarbetsplats. Alla frågor och önskemål om utemiljön hänvisas därför till Nordr. Utemiljön ska iordningställas av Nordr när de är klara med bygget i området. Därefter överlämnas trottoarer och vägar till Stockholms stad. Föreningen äger och ansvarar endast för marken några centimeter utanför fastigheterna.
Gångstråk
Gångstråket vid trädgården, mellan våra två byggnader, förvaltas av samfällighetsföreningen.
Snöröjning
Snöröjning av trottoarer och vägar utförs av Stockholms stad. För de centimetrar utanför våra entréer som föreningen ansvarar för att snöröja har föreningen anlitat Snökedjan. Det finns också en borste vid varje entré som kan användas av boende för att borsta bort snö och grus runt entrédörrarna.
Balkonginglasning
Under föreningens årsstämma 2021 beslutades att föreningen står för bygglovskostnaden till Stockholms stad. Detta för att alla medlemmar som vill glasa in sin balkong ska kunna göra det under dem 5 år som bygglovet är giltigt. Företaget som utgör arbetet är Balkongrutan. Kontaktuppgifterna till företaget är:
Tel: 020-150 002
E-mail: info@balkongrutan.se
Alla medlemmar som önskar glasa in balkongerna ska göra följande innan inglasningen sker:
- Avtalet som ligger under fliken ?balkong? i mappen ?dokumentarkiv? ska skriv ut och skrivas under i två exemplar och läggas i styrelsens brevlåda. När styrelsen skrivit under bägge avtalen lägger vi det ena avtalet i den boendes brevlåda och behåller det andra exemplaret.
- Bifoga en orderbekräftelse på ert köp från balkongrutan. Notera: orderbekräftelsen finner ni tillsammans med offerten som ni fått från Balkongrutan. I övrigt vill vi påminna er om att ta en extra titt på avtalet när ni väljer att sälja er lägenhet. Tänk på att hitta en köpare som önskar inglasad balkong samt att köparen skriver på detta avtal och skickar in det till föreningen.
Sopkassuner
Sopkassuner, tre stycken, för hushållssopor är placerade mellan hus P2 och L3, mellan föreningens lamellhus och punkthus. Endast för sedvanligt hushållsavfall. Se till att soppåsarna är väl förslutna så att inte matrester sprids vid sopkassunerna. Detta för att undvika att locka till sig råttor.
Miljörum
Föreningen delar miljörummet med de andra föreningarna i Samfällighetsföreningen. Miljörummet ligger på Stenkvistavägen 8a. Här finns det uppmärkt i vilka behållare du sorterar följande avfall;
Tvättade pappersförpackningar och wellpapp
Tvättade plastförpackningar, hårda och mjuka
Tvättade metallförpackningar
Färgat glas
Ofärgat glas
Tidningar och journaler
Batterier
Ljuskällor
Allt övrigt avfall slängs på någon av de närliggande återvinningscentralerna. Om behållarna är fulla ska du istället slänga ditt avfall i någon av stadens miljöstationer.
Kostnaden för felsorterade sopor i miljörummet debiteras den person som har gjort felsorteringen. Miljörummet har kameraövervakning. Den medlem som vill använda sig av miljörummet godkänner att hen blir filmad för att upptäcka eventuella felsorteringar.