Västerljung, Västerljung

Stora Norrbystugan

Såld
  • 47 kvm
  • Villa

Drömboende i lantlig Idyll: Norrbystugans röda pärlor

Två hus till priset av ett! Nu säljs den gamla Stora Norrbystugan med tillhörande Lilla Norrbystugan i natursköna Västerljung. Det unika soldattorpet med anor från 1800-talet andas tidsenlig charm med knarrande trägolv och kamin. Modernt anpassat med fullt utrustat kök och badrum. Vacker trädgård.

När du kliver in på tomten till Norrbystugorna i pittoreska Västerljung, möts du av en känsla som kan liknas vid att bläddra i ett nytt nummer av tidningen Lantliv eller dyka rakt in i Astrid Lindgrens saga om Bullerbyn. Två röda, charmigt lantliga hus står stolta mitt i den grönskande naturen, båda med en torpkänsla som för tankarna till svunna tider.
Stora Norrbystugan, detta unika soldattorp från 1800-talet, strålar av historia och karaktär. Med sina 47 kvadratmeter golvyta, kompletterad med en rymlig övervåning, erbjuds du ett mysigt och charmigt boende. Anpassat med moderna önskemål som ett fullt utrustat kök och helkaklat badrum utan att husets tidsenliga charm har försvunnit. Kamin, vedspis och knarrande trägolv är intakta. Klassiska färgval kompletterar husets ålderdomliga charm. Med kök och vardagsrum på nedre plan och två sovrum med snedtak på övre plan.
Lilla Norrbystugan är byggd på senare tid och blir ett praktiskt komplement med ytterligare ett mindre kök och badrum samt extra sovyta med det charmiga loftet. Den håller fast vid den charm och varma känsla som kännetecknar hela fastigheten. Som grädde på moset kompletteras detta drömboende med en ytterligare gäststuga, det gamla härbret, som står redo att välkomna besökare.
I den vackra uppvuxna trädgården finns gott om platser att umgås, hitta soliga platser eller bara utforska sitt trädgårdsintresse. Hönsgården bidrar med egna ägg. Två förråd tar alla utomhusförvaring. Västerljung är en charmig liten ort utanför skärgårdsstaden Trosa och har gott om badplatser, svampställen, skog och gårdsbutiker att njuta av.

Att bo här är mer än bara en bostad ? det är en upplevelse. Ett liv i harmoni med naturen, där varje dag känns som en berättelse värd att minnas.
Passa på att bli del av Norrbystugornas historia.
Välkommen till en lantlig dröm som är redo att bli din verklighet!

Mer om mäklarna