Väse, Väse

Kungsbacka 508

Såld
  • 8 rum
  • 300 kvm
  • Villa

Den lantliga drömmen med herrgårdskaraktär

Här finner ni ett unikt boende uppfört 1886 om 300 kvm med högt i tak vackra detaljer. Stor insynsskyddad tomt med parkkaraktär och utsikt över sjön Panken. Huset är lantligt beläget med närhet till grönområden och skogen och med en kort pendling till Karlstad, Kristinehamn och Väse samhälle.

Byggnaden har under tidigare år använts som skolbyggnad så här finns unikt tillfälle att förvärva ett extraordinärt boende med högt i tak och väl tilltagna salar! Stor del av charmen är de vackra originaldetaljerna som sparats. Entréplan består av hall, kök, dusch/badrum samt tre stora salar. På övervåningen hittar man en större sal med kamin som idag används som yoga sal samt en del av övervåningen disponeras idag som uthyrningslägenhet om två rum och kök (ca 70 kvm). Bostaden är belägen ca två kilometer utanför Väse samhälle i ett naturskönt och lugnt läge med fina vyer och härliga promenadstråk.
Man når Café Gamla Skolan, Elljusspår, Vilda parken samt Rävens Bistro via en cykeltur på grusväg genom skogen.
Ett unikt boende som måste upplevas på plats!

Fastigheten är lantligt belägen med endast 14 minuters bilväg till Kristinehamn och 17 minuter till Karlstad. 2 km söderut ligger Väse samhälle där ni finner Rasta, restaurang, förskola, skola, idrottsanläggningar samt elljusspår. Bra kommunikationer med buss mellan Karlstad och Kristinehamn.

Ca. 10 minuters bilfärd till Bottenvikens badplats och 15 minuter till Björnrukans badplats.

Mer om mäklarna