Long, Vara

Long Skyttagården 3

Såld
  • 5 rum
  • 135 kvm
  • Villa

Omgivet av åkrar och vackra vyer

För mer än hundra år sedan byggdes ett litet torp, förmodligen rött med vita knutar, och med tillhörande uthus som tjänade familjens uppehälle. Så fick det förbli ända fram till 60-talet då en ny ägare påbörjade sina ritningar som skulle förvandla det lilla torpet till något helt annat...

För mer än hundra år sedan byggdes ett litet torp, förmodligen rött med vita knutar, och med tillhörande uthus som tjänade familjens uppehälle. Så fick det förbli ända fram till 60-talet då en ny ägare påbörjade sina ritningar som skulle förvandla det lilla torpet till något helt annat. Enligt historien var det en herre som åkte runt och köpte upp små torp och ritade om dem enligt 60-talets krav på boende. Ett nytt begrepp inom byggarkitekturen på 60-talet var L-hus. Till torpet byggdes en ny sektion till i en vinkel och med ett svagt lutande platt tak fick det sitt arkitektoriska utseende det har idag.

Här har ni ett hus som trots sin ålder har mycket kvar att ge för en ny ägare. Planlösningen är genomtänkt och inrymmer fem rum och kök. Det ursprungliga torpet är idag ett enda stort vardagsrum med rejäla fönster i två väderstreck. Med både matsals- och soffgrupp samt bokhyllor är det ändå luftigt och ljuset har fritt spelrum i motsatta väderstreck. Här finns också en öppen murad spis för mysiga höstkvällar eller installera en kassett och låt den bidra till uppvärmningen. Allrummet är navet i huset och härifrån når man två sovrum, hall, kök och badrummet.

I anslutning till köket har ni en groventré som kan tjäna som den vardagliga hallen eller enbart för riktigt leriga stövlar. Från groventrén finns en bakdörr till det rejäla badrummet som förutom just badrum också fungerar som både relax med bastu och tvättstuga.

Huvudentrén ligger skyddad i husets vinkel liksom altanen som med sitt tak blir till ytterligare ett rum under sommarmånaderna. Härifrån ser man bort mot horisonten och de vida fälten. Och när solen går ner i väst så sätt er ner och njut av stunden och ert nya hem där ni själva skapar er bostadsdröm under åren som kommer.

Välkomna att boka tid för visning!

Mer om mäklarna