Dalby, Uppsala

Dalby-Tuna Skogshyddan 8

Såld
  • 5 rum
  • 143 kvm
  • Villa

Otroligt charmig villa med underbar trädgård i natursköna omgivningar

Nu ges chans att förvärva en helt unik bostad i otroligt fint skick och i fantastiska omgivningar med tomt som erbjuder odlingsland, växthus, hönsgård, fristående bastuhus och ett rymligt förrådshus. Detta är en chans ni bara inte får missa!

Bostadshuset är byggt 1993 och har under senare år smakfullt renoverats med genomgående trägolv och stilfull inredning. När man kliver genom entrén har man en öppen och välkomnande hall där även trappan upp till övre planet finns. Till höger finns ett stort kök med köksö, inbyggt skafferi och härligt ljusinsläpp i dubbla vädersträck. Bredvid köket finns tvättstugan med groventré ut mot förrådshuset. Det generösa vardagsrummet har en eldstad och här finns plats för både matsalsgrupp och soffmöblemang samt utgång till det inglasade uterummet som vetter mot skogsbrynet. Vidare på entréplan finns två sovrum och ett urläckert helkaklat badrum med badkar. På bostadens övre plan är det öppet till nock och man möts av ett gediget allrum med eldstad och stora sociala ytor. På övre plan finns också ett stort sovrum och ett helkaklat badrum med dusch. Det går även att inreda ytterligare sovrum här uppe om så skulle önskas.

Trädgården har förädlats med odlingsland, växthus, en fristående bastu och härliga grönytor. Det finns ett hönshus med tillhörande hönsgård och säljaren har även haft får i samarbete med Uppsala kommun (läs mer nedan). I trädgården finns syrenbuskar, fruktträd och på baksidan av huset har det uppförts en stor altan där en del är ett inglasad uterum. Bortanför altanen finns ett stort förrådshus om ca 13 kvm och därtill även ett vedförråd. På uppfarten finns plats för ett flertal bilar och i området ligger några grannhus på den lilla gatan in.

Fastigheten ligger granne med Hammarskogs naturreservat som erbjuder fin natur med vandringsleder och svamp- och bärplockning på sommaren och skidspår och skridskor på vintern.

Det finns goda möjligheter för en köpare att fortsätta det djurhållnings-samarbete som säljarna haft med Uppsala kommun. Kommunen arrenderade marken till säljarna (cirka 2 hektar mark, utan kostnad) och säljarna ägde och skötte om fåren, som bidrog till att hålla landskapet öppet och gynna den biologiska mångfalden. I somras byggde kommunen ett nytt utestall till detta ändamål som ligger bara 50 meter från fastigheten.

Mer om mäklarna