Upphärad

Vadboda 1

Såld
  • 7 rum
  • 190 + 20 kvm
  • Villa

Vanderydvattnets Katthult anno 1884

När man kliver ur bilen på gårdsplanen kan man nästan tro att det är Emils Katthult man har framför sig. Den gamla ladan, bostadshuset från 1884 och jordkällaren vittnar om det som en gång var. Vyn över äng och sjö är rogivande och det enda som hörs är fågelkvitter. Vackrare än så här blir det inte!

Om du någon gång har funderat på att leva lite närmare naturen så vill du inte missa tillfället att bli nästa ägare av denna gemytliga gård från 1884. Vackert belägen invid Vanderydsvattnet där svalkande dopp från klippor och sandstrand är ett stenkast bort. Varva ner efter en stressig dag på den egna bryggan där fåglarnas kvitter är det enda som hörs. Njut av tystnaden, ta ett svalkande dopp eller prova fiskelyckan med några kast.

Här bedrev man förr ett litet lantbruk och med några enklare åtgärder kan det åter bli liv i djurstallarna, om än i mindre skala. Tomten är på 8 000 kvm och gränsande mark har tidigare ägare nyttjat till bete som exempel. Är drömmen en köksträdgård så är 8 000 kvm gott nog. Möjligheterna känns oändliga. Du bestämmer!

Inte långt bort ligger det lilla samhället Upphärad där en välsorterad Tempo butik och pizzeria finns. Skolbyggnaden invigdes 2023 för årskull 1-5, nyare förskola med flera avdelningar och lekplatser som har rustats upp visar på kommunens arbete för en levande landsbygd! För den träningssugne finns ett utegym och en multiarena, elljuspår och fina promenadstråk. Dessutom är det inte långt till Kobergs golfbana som ligger vackert invid Kobergs slott.

Välkommen på visning!

Mer om mäklarna