Tyresö Strand, Tyresö

Blåbärsvägen 5

Såld
  • 6 rum
  • 80 kvm
  • Villa

Generös & högt belägen fastighet med enorma möjligheter

Dags att göra slag i husdrömmen?
Välkommen till denna grandiosa fastighet med generösa byggrätter belägen på stillsamma och högt belägna Blåbärsvägen i det exklusiva området Tyresö Strand. Här möter skärgård och slående natur det viktiga vardagspusslet på ett ypperligt sätt endast 25 minuter från city.
Fastighetens tomt om hela 2 125 kvm är något alldeles extra och erbjuder enorma möjligheter för dig med visioner om att uppföra ditt drömhem, eller modernisera befintlig byggnad.
Havsutsikt erbjuds över Erstaviken i norr medan tomten i övrigt bjuder på sol från morgon till kväll i ett härligt, ogenerat söderläge.
Uppför man ett nytt tvåvåningshus erhåller man en makalös vy över Erstaviken, såväl som Kalvfjärdens inlopp.
Befintlig huvudbyggnad erbjuder två badrum, fyra sovrum i bra storlek (med möjlighet till fem), ett arbetskök med intilliggande matrum samt två allrum.
På det stora hela en unik chans att verkställa din villadröm i ett område av allra högsta klass.

- Generös, vacker tomt i eftertraktat läge på höjd med havet i norr och söderställd tomt.
- En av de sista stora tomterna med tilltagen byggrätt och havsutsikt.
- Belägen i lugnt läge längst in på återvändsgata.
- Kommunalt V/A + Vägavgift betald.
- Andelsägare i Tyresö markägarförening. (Mer info nedan *.)
- Rättighet till båtplats vid närliggande båtklubb som även innehar bastu och badbrygga.
- Stora möjligheter att modernisera befintlig byggnad likväl.
- Badrocksavstånd till havet.
- Garage, förråd och lekstuga finns.
- Området, besök och hänförs av dess unika karaktär som innehåller allt som önskas.
- Tillträde enligt överenkommelse.

Huset som är uppmätt till totalarea om ca 120 kvm (mätbevis saknas) är fördelat i ett plan med sluttningsvåning.
Entréplanet erbjuder först en trevlig entré med avhängningsmöjligheter.
Från hallen nås ett av badrummen samt det välplanerade köket med gott om förvaring i lådor och skåp samt stora arbets- och avlastningsytor. Intill köket finns en matsal med plats för en matgrupp och vitrinskåp, om så önskas. Detta rum kan även nyttjas som sovrum vid behov.

Vidare finner vi det stora och ljusa vardagsrummet där flertalet fönsterpartier skänker goda ljusflöden och underbara vyer mot hav och skog. I vardagsrummet finns en öppen spis som skänker värme såväl som mysfaktor en kulen vintermorgon.
Från vardagsrummet nås två av bostadens sovrum i bra storlek och med utmärkt förvaring. Båda dessa rum erhåller läcker havsutsikt.

Från hallen i entréplan nås trappa som leder oss ner till sluttningsvåningen som består av ett stort allrum, två sovrum i bra storlek samt ett badrum med badkar och tvättdel. Sluttningsvåningen har även en separat ingång.

Den rejäla tomten på höjd är som klippt och skuren för den lekfulla barnfamiljen. Här mixas gräsytor, berghällar och barrskog i absolut bästa solläge under hela dagen.
Garage, förråd och lekstuga finns även det att tillgå på tomten.

* Gamla Tyresö centrums andelsägarförening där andelsägarna äger 20 HA mark, detta kan ge utdelning vid försäljning till andelsägarna.
Länk till Tyresö Strands Markägareförening: http://www.tyresostrand.se/

Besitter du drömmen om att finna den där magiska tomten och forma ditt eget drömhem från grunden? Eller vill ni finna ett charmigt hem att forma till ert eget?
Oavsett så har du här funnit rätt.

INFORMATION OM DETALJPLANEN:
- På varje fastighet får högst en huvudbyggnad och två uthus uppföras.
- Enligt gällande detaljplan ska byggnader placeras 4,5 m från tomtgräns.
- Där terrängens lutning så medger, får suterrängvåning anordnas.
- Varje huvudbyggnad får inrymma högst två bostadslägenheter, varav en får uppta högst 1/3 av bruttoarean.
- Högst 1/3 av byggnadens totala bruttoarea får inredas till verksamheter.
- Minsta tomtstorlek är 1 500 kvm.
- På varje fastighet som är avsedd för bostadsändamål skall minst två biluppställningsplatser anordnas.
- För att bevara områdets karaktär krävs speciell hänsyn vid färgsättning av nya byggnader och omfärgning av befintlig fasad.

MÖJLIGHETER I HUSTYP
HUS I ENPLAN / ENPLAN MED INREDD VIND (1,5 PLAN) :
Om huvudbyggnaden uppföres i en våning får den totala byggnadsarean per fastighet vara högst 200 kvm eller 1/7 av tomtytan. Av denna area får byggnadsarean för uthus vara högst 40 kvm. Om byggnad uppföres i en våning får vind inredas.

HUS I TVÅ PLAN
Om huvudbyggnaden uppföres i två våningar får den totala byggnadsarean per fastighet vara 160 kvm eller 1/10 av tomtytan. Av denna area får byggnadsarean för uthus vara högst 40 kvm. Om byggnad uppföres i två våningar får vind ej inredas.

UTHUS (T EX GARAGE/SIDOBYGGNAD)
Får för samtliga typer uppföras med största sammanlagda byggnadsarea om maximalt 40 kvm. Denna byggnadsarea om maximalt 40 kvm kan nyttjas som en enhet, eller delas upp i två uthus. Fristående uthus får uppföras endast i en våning och inte till större byggnadshöjd än 3 meter. Den totala höjden till taknock får inte överstiga 4,5 meter.

ATTEFALLSHUS
Får uppföras enligt gällande regler om 25 kvm (utan V/A) eller 30 kvm (med V/A inkopplat).

Läs mer om detaljplanen på Tyresö kommuns hemsida via länken: https://www.tyreso.se/stadsutveckling/gallande-detaljplaner/327---bjornbarsvagen-strand-etapp-5.html

OMRÅDET / OMGIVNING
Tyresö Strand är ett mycket exklusivt och populärt område i natursköna Tyresö.
I lugn skärgårdsmiljö innehar man direkt närhet till populära Strandbadet, båtklubbar, lekplatser samt Erstaviks naturreservat. Spendera sommardagarna på stranden och vinterdagarna på Erstavikens is.
På korta avstånd finner vi Tyresö Strandtorg, här erbjuds flertalet restauranger, frisörsalonger, ett omtyckt café och dagligvaruhandel (Coop).
Populära skolor som Strandskolan (åk 1-9), Tyresö Skola (åk 1-9) och förskolorna Slottsvillan, Slottsparkens förskola, Strandpärlan, Hästhagen samt Stjärnan finns att tillgå.
Hållplats för bussar nås på promenadavstånd från huset med avgångar till Gullmarsplan såväl som T-centralen (Vattugatan).
Närheten till Tyresö Slott med dess anrika historia och vackra slottspark samt Notholmens trevliga café med gästhamn gör dessa till naturliga utflyktsmål.
Även familjefavoriten Alby friluftsgård med tillhörande utegym, elljusspår, bondgård, café och badplats finns på kort gång-/ cykelavstånd.
Nackareservatet ligger endast ett stenkast bort och det är nära till Tyresta Nationalpark och vackra Sörmlandsleden.
I Tyresö Strand har du också närhet till flertalet båtklubbar, badplatser, Waxholmsbåtar som tar er längre ut i skärgården samt oändliga möjligheter för aktiviteter såsom ridning, sportfiske och golf.

VÄLKOMMEN HEM

Mer om mäklarna