Tyresö Strand, Tyresö

Slottsvägen 1

Såld
  • 7 rum
  • 241 kvm
  • Villa

Majestätisk villa i miljö som andas skärgård & historia

Välkommen till Slottsvägen och denna grandiosa villa uppförd år 2014 i vackra Tyresö Strand.

Villan i pampig New England-stil bjuder på allt ni kan önska med slående takhöjd i båda plan, fem rejäla sovrum, stora sociala ytor inne som ute, två helkaklade badrum, utmärkt förvaring, väl tilltagen klädvårdsdel samt en stor tomt om 2928 kvm som erbjuder något för alla.
Detta med direkt närhet till skärgård, Tyresö Slott, Stallvikens båtklubb, badmöjligheter såväl som slående naturområden.
Allt detta i omgivning erhålls utan att försumma praktiska aspekter i vardagen som närhet till högprofilerade skolor, förskolor, dagligvaruhandel samt utmärkta kommunikationer till city.

- Enormt välbyggd villa med ett klockrent besiktningsprotokoll.
- Bergvärme, FTX-ventilation (System air) och fiber.
- Fem väl tilltagna sovrum, fem klädkammare och två badrum.
- Fina umgängesytor ute som inne.
- Ett naturskönt och solsäkert läge med plan och lekvänlig tomt.
- Låga omkostnader i energieffektivt hus (B-klass vilket hos de flesta banker ger ränterabatt).
- Varmisolerat förråd samt en äldre byggnad/annex på tomten.
- Bekvämt boende i vardagen med närhet till allt familjen önskar i omgivning.
- Stallvikens båtklubb med möjlighet till båtplats ligger endast 150 m bort.
- Tillträde kan ges enligt önskemål.

När vi kliver in i huset välkomnas vi av en ljus och luftig hall med utrymme för möblemang och sittmöbler. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i stor walk in-garderob bakom skjutdörrar.
Redan i hallen känner man av den generösa takhöjden om 2,70 m som är genomgående för båda våningsplanen.

Vidare når vi det väl tilltagna vardagsrummet där fyra fönsterpartier från golv till tak ger rikligt med dagsljus. En braskamin finns som höjer mysfaktorn och skänker värme.
Utrymme för att möblera efter eget tycke och smak med en större soffgrupp samt tillhörande möblemang och tv-möbel.

I delvis öppen planlösning med vardagsrummet finner vi ett vackert kök i klassisk stil med gråa snickerier, vitrinskåp, goda arbetsytor i form av mörk bänkskiva och stående panel i vitt som stänkskydd. Den fullskaliga utrustningen är exklusiv med inslag som ugn/spis från Bertazzoni Heritage.
Matplatsen intill erbjuder gott om plats för det stora sällskapet och har fönster i två väderstreck samt utgång till altanen. På det stora hela ett underbart familjekök för den som älskar att ta ut svängarna i sin matlagning.
Om önskemål finns går det att exkludera den avdelande vägg som idag finns emot vardagsrummet.

Entréplanet erbjuder även ett sovrum med plats för dubbelsäng samt egen klädkammare, en helkaklad dusch/wc inredd i stilrena nyanser, en rymlig tvättstuga med praktisk groventré samt ett förråd under trappen med utmärkta förvaringsmöjligheter.

När vi tagit den grandiosa trappan upp till övre plan når vi de privata delarna av villan med fyra sovrum där samtliga har utsökt förvaring i klädkammare eller garderober. Här finns även ett stort helkaklat badrum och lucka till vind som går att inreda för ytterligare förvaring.

Master bedroom erbjuder stora ytor, ingång till egen walk in-closet och fönster i två väderstreck.
Vidare finner vi ett sovrum varifrån vi når bostadens stora och möblerbara balkong om 10 kvm som bjuder på en läcker utsikt.
De sista två sovrummen är även de i god storlek med varsin klädkammare samt fönster i två väderstreck.

Intill master bedroom finner vi ett rymligt och helkaklat badrum i moderna färger som har både ett stort hörnbadkar, dusch kommod och wc. Fönster finns för bra ljusinsläpp och vädring.
I ytterligare klädkammare som nås från hallyta finns ett tvättnedkastet som ser till att smutstvätten hamnar direkt i tvättstugan.
Om önskemålet finns att erhålla ett stort allrum i övre plan kan man exkludera den vägg som vetter emot sovrum med utgång till balkong (se alternativ planlösning).

På framsidan av huset finns en stor och härlig altan som ligger i bästa sydväst-läge med sol hela dagen. Här finns utrymme för att möblera med en matgrupp, en loungedel och solstolar efter eget tycke och smak. En favoritplats att hänga på och skapa trevliga minnen tillsammans med familj och vänner under de varmare sommarmånaderna.

Charmig och plan tomt som erbjuder flera fina uteplatser, stora gräsytor och skogsdungar, vilka inbjuder till lek och spring för de yngsta i familjen. För den med gröna fingrar finns här fruktträd och planteringar.
Uppfarten till huset rymmer mängder av fordon och en carport om 25 kvm finns att tillgå.

Slottsvägen är vackert belägen intill Kalvfjärdsviken och leder till Tyresö Slott och dess vackra park som är mycket uppskattad av de kringboende. Här njuter man av promenader i vacker kulturhistorisk miljö med möjlighet för picknick i slottsparken. Midsommarfirandet i parken är ett populärt inslag och hit vallfärdar folk från hela Stockholm för att ta del av festligheterna.

OMRÅDET
Området Tyresö Strand erbjuder ett praktiskt och oerhört naturskönt boende där man erhåller det bästa av två världar.
I närheten av huset finns badmöjligheter, Stallvikens båtklubb, pittoreska Notholmen samt anrika Tyresö Slott med sin berömda engelska slottspark. Även Tyresö handelsträdgård nås endast någon minut bort.
På kort avstånd finner ni Strandtorget med matbutik, café, restaurang och frisör. Populära skolor som Strandskolan (åk F-9), Tyresö Skola (åk F-9) och flertalet förskolor.
Busshållplats (Edinsborg) ligger ett stenkast från huset med direktavgångar till Gullmarsplan och anslutande bussar till Stockholm City, Tyresö centrum, Nacka och Haninge.
På cykel/gångavstånd når ni Strandbadet, skärgård, naturreservat, flertalet båtklubbar samt familjefavoriten Alby friluftsgård med tillhörande utegym, elljusspår, bondgård, café och badplats.
I centrala Tyresö finns golfbana, tennisbanor, simhall, ishall samt flertalet gym.

Slottsområdet är genom sina olika ägare nära kopplat till Sveriges och Tyresös historia. Under senare tid är kanske prins Eugen den som flest kopplar till Tyresö slott. Han tillbringade många somrar här i den så kallade prinsvillan och samlade en konstnärskoloni kring sig. Hans mest kända tavlor avbildar naturen vid slottet.

Detta är ett hem med alla de ytor och omgivningar man kan önska sig, lägg därtill det natursköna läget så har ni ett drömboende att länga hem till varje dag.
Anmäl er till visning för att inte missa försäljning av detta magnifika hem.

VÄLKOMMEN HEM

Mer om mäklarna