Tyresö Strand, Tyresö

Brinkvägen 17

Såld
  • 5 rum
  • 143 kvm
  • Villa

Äntligen en charmig skogsvaktarvilla till salu

Välkommen till Brinkvägen 17 och en av de klassiska skogsvaktarvillorna belägen på en lugn återvändsgata i historiska kvarter. Här finns möjligheten att flytta i i en charmig villa i direkt närhet till Tyresö slott och dess fantastiska omgivning.
Ett charmigt hus för familjen eller paret som letar efter en villa med härlig karaktär och med ett suveränt läge.
Det lugna området är en skär idyll för barnfamiljen där skyddade naturområden, badsjöar, skärgård samt fritidsaktiviteter finns på bekväma gång och cykelavstånd.
Detta utan att försumma de viktiga aspekterna för vardagspusslet som kort gångavstånd till flertalet populära skolor, goda kommunikationer till city samt Strandtorget med livsmedelsbutik såväl som restauranger. Helt enkelt det bästa av två världar!

- Här får du en känsla av att bo på landet
- Ytterst eftertraktat och praktiskt boende för barnfamiljen.
- Tilltalande planlösning med viss sjöutsikt från övervåningen
- Fristående garage och förråd
- Parkering för två bilar på uppfart.
- Charmig och unik hustyp som har en historia kopplad till prinsvillan vid närliggande Tyresö slott.
- Utmärkta kommunikationer till city samt gångavstånd till skolor, Coop samt underbara områden för friluftsliv.

Välkomnande entré med förstukvist där du gärna sitter och tar ditt morgonkaffe.
I hallen finns plats för ytterkläder samt ett förråd under trappen.
Halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum där köket i klassisk stil erbjuder gott om förvaring och arbetsytor samt en bra matplats framför fönstret.
Det ljusa och trevliga vardagsrummet har fönster åt tre håll samt utgång till en trädäckad altan. I mitten finns en braskamin som både sprider värme och höjer mysfaktorn under de kalla vintermånaderna.
Entréplanet erbjuder även ett sovrum med garderobsvägg samt ett helkaklat badrum med dusch och tvättavdelning.

Övervåningen öppnar upp med ett härligt allrum med sjöutsikt som kan användas som tv-rum eller som idag ett kontor. Ingång härifrån till en stor klädkammare/förråd. Två bra sovrum varav det ena är större med garderober och en klädkammare. Hela den här övervåningen erbjuder olika möjligheter.
Här finns även ett badrum med takfönster.

Den lummiga trädgården bidrar till en känsla av att befinna sig på landet snarare än i ett villaområde endast 30 min från storstadens puls.
På det stora hela ett ljuvligt boende för familjen som önskar ett charmigt och praktiskt leverne i ett ljuvligt område.

OMGIVNINGEN
I närområdet når ni flertalet populära förskolor samt ansedda Strandskolan (ÅK F-9) och Tyresö Skola (ÅK F-9). Dessa båda nås på kort promenadavstånd.
En kort promenad bort till finner ni Strandtorget med matbutik, café, restaurang och infartsparkering.
På några minuters promenad avgår även direktbussar till och från Gullmarsplan och Stockholms C (Vattugatan) med tät tidtabell under rusningstider. Övrig busstrafik finns att tillgå under dygnets alla timmar.
På korta cykel/gångavstånd når ni skärgård, naturreservat, båtklubbar, Strandbadet samt anrika Tyresö Slott. Längre ut på halvön finns Trinntorps båtbrygga där Skärgårdsbåtar angör.
Varför inte en helgtur ut i skärgården eller ta båten i till stan en helgdag. Eller så packar ni picknick-korgen och besöker pittoreska Notholmen som nås från den storslagna slottsparken som omgärdar Tyresö slott.
Vill man istället ge sig ut på långvandring finns flertalet inlopp till kända Tyresta naturreservat att tillgå på korta avstånd.

VÄLKOMMEN HEM

Mer om mäklarna