Trollbäcken / Skälsätra, Tyresö

Pelles väg 3

Såld
  • 7 rum
  • 216 kvm
  • Villa

Generös familjevilla med natur, sjö och vardagen runt hörnet!

Välkommen till Pelles väg och denna rymliga familjevilla om totalt 245 kvm belägen i ett härligt område där du bor lugnt och fridfullt med storslagen natur, friluftsliv av rang och Långsjön inpå knuten.
Detta utan att försumma vardagens viktiga pusselbitar som närhet till förskolor (100 m bort), skolor, matbutiker, idrottsplats samt kommunikationer till Stockholm city. Helt enkelt en boendemiljö som erbjuder det bästa av två världar.
Villan har en vacker tomt där baksidan erbjuder en privat oas som omgärdas av hög insynsskyddande granhäck samt skogskänsla i bästa solläge sydväst. Här finns i övrigt goda gräsytor för spring och lek, stora sociala ytor i form av utemiljöer såväl som utmärkta möjligheter för den odlingsintresserade. Detta är en chans du inte vill missa!

- Generöst med 7 rum varav 5 sovrum (möjligt som hela 7 sovrum).
- Bergvärme & Energiklass (B) vilket ger ränterabatt hos de flesta banker.
- Totalt insynsskyddad baksida i soligt sydväst med äppelträd, rabarberland, blåbärsbuskar och vinbärsbuskar.
- Rejäla sociala ytor inne som ute.
- God plats för flertalet fordon på uppfart.
- Lugnt och rofyllt läge med allt som familjen önskar i omgivning runt hörnet.
- Närmaste förskola ligger endast 100 m från huset. Såväl som Långsjön.
- Tillträde enligt överenskommelse.

Entréplanet bjuder först på en välkomnande och mycket rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter.
Vidare når vi de sociala delarna där kök och vardagsrum återfinns i en halvöppen lösning. Från köket nås ett rum som kan nyttjas som sovrum, matrum eller kontor. Väggen till höger om murstocken är en tunn vägg som lätt kan tas ner för att skapa en öppen planlösning emot kök.
Köket har gott om förvaring, goda arbetsytor samt fullskalig maskinell utrustning. Här kan ni njuta av vyn emot baksidans trädgård medan matlagningen pågår. Utgång till baksida genom altandörr nås även här.
Vardagsrummet är rymligt vilket möjliggör flexibel möblering enligt tycke och smak.
I entréplanet finns även ett rymligt sovrum samt ett helkaklat badrum.

I övre plan finner vi ett mindre allrum/hallyta med utgång till balkong, ett badrum av äldre modell, två klädkammare samt tre rymliga sovrum. Det som idag nyttjas som ett stort master bedroom kan delas av för att erhålla ytterligare sovrum.

Källarplanet består av en tvättstuga, en relax avdelning med spakar för två, dusch, oinredd bastu / vinkällare, toalett med tvättställ och badrumsskåp samt ytterligare förvaring under trappa. Utgång till trädgården finns på gavel.

OMRÅDET
Trollbäcken/Skälsätra erbjuder ett naturskönt och lugnt boende för familjen eller paret.
På korta avstånd finner ni praktiska delar som Alléplan med matbutiker, florist, café, restauranger, vårdcentral, apotek, postombud, bensinmack, populära italienska restaurangen Lilla Rött med stor inglasad servering. Här finns även populära Norrby handelsträdgård med ett supermysigt café/restaurang samt Köttboden och Bageriet.
Populära skolor som Kumla skola (åk F-9), Sofiebergsskolan (åk F-3), Fornuddens skola (åk F-6) och flertalet förskolor finns på kort gångavstånd.
En kort promenad bort så finner ni trevliga Långsjön och Solsäter med traditionellt Midsommarfirande. Du kan även hyra kanot i närheten och paddla iväg på en utflykt. Även leden emot Nyfors som tar er antingen till Tyresta naturreservat eller till familjefavoriten Alby Friluftsområde ligger i området.
På kort avstånd når ni även Trollbäckens IP med ishall och friidrottsbana, familjefavoriten Fornuddsparken med tillhörande lekplats, bollplan och utegym samt sjön Drevviken som erbjuder fina badplatser under sommarmånaderna och plogad skridskobana under dom kallare vintermånaderna.

Missa inte visningen!

VÄLKOMMEN HEM

Mer om mäklarna