Raksta, Tyresö

Fjärilstigen 10

Såld
  • 3 rum
  • 88 kvm
  • Villa

Fint hus i naturskön omgivning i Raksta!

Har du en dröm om att finna din egen fristad? Välkommen till detta härliga enplanshus beläget på stor och privat tomt med högt och soligt läge som gränsar till allmänning.
Här finns möjlighet att flytta in och njuta av ett fint hus på 88 välplanerade kvm, eller kanske vill du bygga ut ytterligare och skapa din egen villaidyll? Det är nu möjligt tack vare den nya detaljplanen som ger ökad byggrätt.
Addera att ni bor granne med naturen och skärgården runt hörnet i ett område som inger en lantlig och harmonisk känsla endast en halvtimme från Stockholm City. I närområdet finns bad, badplatser samt access till Tyresta naturreservat.

Den privata tomten är verkligen något alldeles unikt. Här erhåller ni en trädgård med vacker skogstomt, stora plana gräsytor, fruktträd och planteringar.. Till det en stor solig altan i ett lugnt och helt insynsskyddat läge.
På det stora hela ett idylliskt livsstilsboende för familjen eller paret där naturområden, skärgård samt fritidsaktiviteter finns runt knuten. Allt detta i omgivning erhålls utan att försumma de viktiga aspekterna för vardagspusslet som närhet till flertalet populära skolor, kommunikationer samt Tyresö Strandtorg med livsmedelsbutik såväl som restauranger. Helt enkelt det bästa av två världar.

- Allt på ett plan i genomgående bra skick
- Trevliga sociala ytor med vardagsrum och kök i öppen miljö med stora fönsterpartier & kamin
- Stort soldäck med sol från dag till kväll och med pool på ca 15 kvm i soligt sydvästläge
- Gatukostnad betald och kommunalt VA och avlopp är betalt och indraget
- Nya byggrätter
- Attefallshus och friggebod på tomten
- Bli ett med naturen! Skärgård, naturreservat, båtklubbar och bad

Välkommen in i huset med allt på ett plan. Entréhall öppnar upp i kök och vardagsrum i öppen miljö. Köket i klassiskt snitt med köksö och gott om skåp och arbetsytor för hemmakocken.
Det generösa vardagsrummet ger plats för både matgrupp samt en soffgrupp och hela den här delen inbjuder verkligen till socialt umgänge.
Från både kök och vardagsrum är det utgång till de härliga och inbjudande trädäckade altanerna med gott om plats att umgås. Här finns både plats för matgrupp, loungegrupp och solstolar. Allt ligger i en trivsam insynsskyddad miljö, en härlig plats för familjen och vänner att vistas på. Här finns också en pool att använda under årets varmare årstid.

Husets två sovrum är av god storlek där takhöjd ger både känsla av rymd och ökade möbleringsmöjligheter. Vidare finns helkaklat duschrum.

Tomten är stor, privat och har en fantastisk känsla rakt igenom. Två stora trädäck erbjuds där man kan nyttja solen från dag till kväll. Plana gräsytor finns för spring och lek samt alla möjligheter för den som har gröna fingrar att påta i rabatter och planteringar.
För barnen erhålls ett eget Narnia där skogspartier, skogsdungar och träd för kojbyggen finns att tillgå.
På det stora hela en riktig pärla för dig som vill bo lugnt, naturskönt!
en fastighet som måste ses på plats för att uppleva känslan av lugn som infinner sig. Välkommen att skapa din nya drömtillvaro.

Mer information om detaljplan och byggrätter, se kommunens hemsida:
https://www.tyreso.se/stadsutveckling/gallande-detaljplaner/460---raksta-etapp-8.html

OMRÅDET
Raksta är ett mycket gemytligt och naturskönt område som tack vare nya byggrätter samt kommunalt V/A har enorm potential för framtiden.
Området är beläget nära vackra Tyresö Slott och kyrka med skärgården runt knuten såväl som underbara Tyresta naturreservat. I Tyresta finner du förutom storslagen natur mysiga Grändalssjön.
Båtklubben ligger belägen en kort bit från huset såväl som badmöjligheter. För den med intresse för paddling når man på kort avstånd Uddbyviken där man kan lägga i.
Strandtorget finns på kort avstånd med matbutik, frisörsalong, café, bibliotek, skolor och förskolor.
Busshållplatser med avgångar mot Tyresö kyrka där anslutningsbussar nås som under pendlingstider tar dig till Stockholm central på ca 30 minuter.
Därifrån går det även bussar mot resterande delar av Tyresö och Gullmarsplan.

Centralt i Tyresö som nås på kort bilavstånd finns allt man kan tänka sig, såsom rackethall, golfbana, ishall, simhall och ridskola.
Tyresö Centrum erbjuder alla bekvämligheter som man kan förvänta sig av ett modernt köpcentrum med matbutiker, klädaffärer, detaljhandel och restauranger. Längre ut på Tyresö finner vi Trinntorps brygga varifrån du kan nyttja skärgårdsbåtarna.

VÄLKOMMEN HEM

Mer om mäklarna