Nyfors, Tyresö

Nyforsvägen 20

Såld
  • 5 rum
  • 105 kvm
  • Villa

Sällan till salu- sjöläge med egen badbrygga i Nyfors

Drömmer du om ett boende med egen strandtomt och direkt närhet till naturen? Då finns nu chansen att förverkliga drömmen!

Nu finns chansen att förvärva en av de sällan till salu och fåtal fastigheterna i Nyfors. Det här området kan både stoltsera med direkt närhet till natur och också närhet till kommunikationer, skolor och Tyresö Centrum. Helt enkelt det bästa av två världar och unikt för Tyresö!
Välkommen till trivsamma Nyforsvägen 20 och denna fastighet om hela 3255 kvm belägen i ett fantastisk sjöläge med egen badbrygga. I ett tyst och insynsskyddat läge kan du njuta av ett dopp i sjön och solens strålar under hela dagen. Vidare mot kväll kan ni ta del av den fantastiska solnedgången på den stora altanen och laga mat vid uteköket.

Här har du verkligen naturen runt knuten med Wättingeströmmen och Sörmlandsleden som passerar genom området på sin sträckning mellan Alby naturreservat och ned till Tyrestaområdet och Tyresta by.
Nyfors är ett mycket omtyckt naturområde med vackra omgivningar och vandringsleder.

- Fantastisk sjöutsikt och solläge.
- Underbar, stor tomt för den odlingsintresserade.
- Bli ett med naturen! Naturreservat, Sörmlandsleden, Albysjön.
- Närhet till bussar, skolor, matbutik och Tyresö Centrum
- Attefallshus- möjlighet för uthyrningsdel.
- Charmigt och yteffektivt boende.
- Kommunalt vatten och avlopp.
- Bra byggrätt.

I dagsläget står ett trivsamt hus på totalt 105 kvm med härlig takhöjd, en kamin och härliga altaner i anslutning. Huset är yteffektivt och erbjuder fyra sovrum, ljust och trivsamt kök, rymligt vardagsrum med fönster i tre väderstreck, två helkaklade badrum varav ena med bastu.
Från köket nås den stora trädäckade altanen med en underbar sjöutsikt och sol från dag till sen kväll! Altanen är uppdelad i två sektioner varav första delen rymmer plats för matgrupp samt andra enklare möblemang. På den nedre delen finns ett utekök, en mindre pool samt plats för både loungegrupp och större matgrupp. På altanen finns ett växthus att tillgå, perfekt för den som vill vara självförsörjande med grönsaker, frukter och bär!
Utöver detta finns även ett rymligt källarplan som nås via dörr på gavel. Detta nyttjas idag delvis som kontor/hobbydel, såväl som förvaringsytor av stora mått.

Önskar du att bygga ut ytterligare erbjuder tomten goda möjligheter för detta.
Perfekt för dig som vill bygga vidare på befintligt hus eller den som önskar en bra tomt att bygga nytt på.
Detaljplan medger:
- En våning med inredningsbar vind. Friliggande huvudbyggnad i en våning med inredd vind får högst uppta 120 kvm byggnadsarea.
- En våning samt en suterrrängvåning utan inredningsbar vind. Friliggande huvudbyggnad i en våning samt suterrängvåning får högst uppta 120 kvm byggnadsarea.
- Två våningar utan inredningsbar vind. Friliggande huvudbyggnad i två våningar får högst uppta 90 kvm byggnadsarea.

För mer info hänvisas till kommun samt kommunens hemsida, läs nedan under stycket detaljplan Nyfors.
https://www.tyreso.se/stadsutveckling/gallande-detaljplaner/457---nyfors.html

Tomten är fördelad i nivåer med mjuka övergångar och består av mycket gräsytor runt huset samt en del med mindre skogsparti. För den trädgårds- och odlingsintresserade finns det många ytor att förädla.
På tomten finns ett Attefallshus som är fullt beboeligt, en friggebod, en stor gräsmatta som i dagsläget nyttjas till en fotbollsplan.
Vid infart till fastigheten i anslutning till Attefallshuset finns plats för en-två bilar. Vidare ner mot huset finns ytterligare plats för flertalet bilar på grusad uppfart.

OMRÅDE
Inom kort avstånd finns både butik, skola och förskola, om man inte vill besöka Tyresö C som ligger 5 minuter bort med bil.
Bo med underbar natur runt knuten med Nyfors vackra natur och Tyresta Nationalpark med Sörmlandsleden, Alby naturreservat och Alby friluftsgård med dess stora utbud av aktiviteter. Njut av grönområden, sjön, motionsspår och utomhusgym på sommaren, och under vintertid backar att åka pulka i, eller varför inte en tur till skridsko eller skida längs Alby sjöns isar?
Uddby gård i anslutning till Alby är också ett mysigt alternativ med bondgård och pittoreskt café! 200 meter bort från huset ligger sjön Albysjön.
På en lätt promenad når ni även Nyfors där ett vattenfalls porlande bäckar mynnar ut i sjön.

Detta är verkligen en fastighet som måste ses på plats för att uppleva känslan av lugn som infinner sig. Välkommen att skapa din nya drömtillvaro.

VÄLKOMMEN HEM

Mer om mäklarna