Fårdala, Tyresö

Klarbärsvägen 30

Såld Besiktigad
  • 7 rum
  • 115 kvm
  • Villa

Välskött villa med stor underbar trädgård, en egen oas!

Välkommen till Klarbärsvägen 30, en charmig familjevilla med stora sociala ytor och flera bra sovrum samt generös och uppvuxen tomt som vetter mot allmänning! Ett hus med suveränt läge och med stor potential där du får möjlighet att sätta prägel och forma ditt eget drömhem.

- Generösa sociala ytor.
- Flexibel planlösning där du bl.a. kan öppna upp övre plan.
- Fyra till fem sovrum, badrum och duschrum
- Ingen insyn och generös anlagd trädgård med trevligt solläge.
- Garage och separat förråd
- Mycket uppskattat, lugnt och fridfullt kvarter nära allt!

När du stiger in i huset möts du av en rymlig och luftig entréhall med högt i tak belägen mellan husets båda plan. Här finns även plats för ytterkläder och skor.
Övervåningen erbjuder en tilltalande planlösning med olika möjligheter. Till vänster ligger ett ljust och trevligt vardagsrum med stora fönsterpartier. Rakt fram från hallen ligger ett rymligt kök med trevlig matplats och utgång till en längsgående trevlig balkong ut mot den fina och lummiga trädgården på baksidan. Innanför köket ligger idag ett av husets sovrum som för dagen används som matsal, även det här rummet har utgång till balkongen.
I övrigt på det här planet finner du en privat del med två bra sovrum samt ett badrum.

Undervåningen öppnar upp med en stor härlig gillestuga/allrum med en braskamin i mitten som både sprider värme och höjer mysfaktorn. Ett sovrum samt ett duschrum, tvättstuga och ett förråd/matkällare. Stort hobbyrum med egen entré som erbjuder olika möjligheter.

Planlösningen är flexibel där det bland annat finns möjlighet att öppna upp övre plan för en mer öppen planlösning, eller ett extra sovrum i båda planen!

Husets framsida ligger skyddat utan något hus mittemot och ramas in av en fin häck och har gräsmatta med plats för en liten cafégrupp. Här finns det även en liten nedgång till husets baksida på vardera sida om huset. Väl nere på baksidan ser vi den härliga tomten breda ut sig med vackra blomarrangemang, anlagd damm, flera trevliga uteplatser varav en pergola. Njut av bland den största jasminbusken du sett, äppel- och plommonträd, vinbär och krusbär. En magisk doft, en symfoni för ditt luktsinne, som sprider sig över både tomt och gata under de varma sommarkvällarna. Tomten ligger helt avskilt och intill allmänning. En lugn oas med stora möjligheter att förädla för den med gröna fingrar eller kanske vill odla själv.

*Bergvärmepumpen har innan servicen (2022-08-25) endast gått på elpatron med bakgrund i ett igentäppt filter varpå elkostnaderna har ökat.
Sedan service utfördes kan man förvänta sig en lägre förbrukning enligt fackman.

OMRÅDET
Läget i Fårdala är mitt i prick för familjen eller paret som har höga krav på sin boendemiljö. Villaområdet är ett av Tyresös mest klassiska och populära med god grannsamverkan och en genomgående lugn känsla utan genomfartstrafik.
Området har flera skolor och förskolor att välja mellan. Bland annat förskolorna Pusslet och Vattenhjulet samt Fårdala skola (F-6). Kring centrum där allt är nära finns även flertalet skolor för de äldre barnen.

Förbi allmänningen på husets baksida och en kort promenad finns ridskola och det vackra naturreservatet vid Kolardammarna med dess ankdamm, elljusspår och härliga promenadstråk. För den som önskar en härlig aktiv dag finns familjefavoriten Alby friluftsgård med dess härliga grönområde, utegym, bad och grillplats, elljusspår och frisbeegolfbana. Intill finns även Uddby gård med djur, café och matbod.
Från Fårdala har du mycket goda kommunikationer där du enkelt färdas du enkelt från flera busslinjer, tack vare det strategiska läget har du möjlighet att välja mellan hållplatsen vid Fårdala och Öringe vilka båda nås på en kort promenad. Avgångar går mot hela Tyresö kommun, Handen, Gullmarsplan samt direktbussar mot Stockholm C under pendlingstider. Nacka nås från Tyresö Centrum. Ta med dina klubbor till den närliggande 18-hålsbanan på Tyresö Golfklubb, spela padel, tennis och andra racketsporter i rackethallen, eller varför inte besöka simhallen Tyresö Aquarena och dess fina gym.

Med flera idrottsanläggningar och närhet till centrum och naturområden har man ett perfekt läge för familjens aktiviteter. På det stora hela ett boende där man får god funktionalitet i vardagen utan att kompromissa på livskvalité!

VÄLKOMMEN HEM

Mer om mäklarna