Stortorp, Trångsund

Norra Mörtviksvägen 12

Såld
  • 7 rum
  • 128 kvm
  • Villa

Charmig 40-talsvilla med underbar trädgård

Välkommen till en mycket charmig och funktionell villa med bevarade tidstypiska detaljer. Med bra läge på lugn gata i grönskande villaområde ligger denna inbjudande och välskötta fastighet med underbar trädgård.
Huset är sedan byggåret 1937 tillbyggt och har genomgått omfattande renoveringar med bla nya dörrar, fönster, nytt tak, FTX-ventilation samt bergvärme.

-Bergvärme och FTX
-Gästhus
-4 sovrum
-Fiber
-Stor tomt 1 505 kvm
-Bra förvaringsutrymme både ute och inne

Vi välkomnas in i huset på mellanplanet som erbjuder en stor hall och ett sovrum. Stort lantligt kök med stora bänkytor i trä samt många köksskåp.
En större öppning ansluter till matsalen vilken omgärdas av flera fönsterpartier som ger fint ljusinsläpp och behaglig atmosfär.
Vackra dubbeldörrar i glas avgränsar vardagsrum och matsal. Båda rummen har vackra nyslipade trägolv och ljusa väggar.
I vardagsrummet finns en vacker putsad öppen spis med marmordetaljer. Från vardagsrummet finns utgång till stor insynsskyddad altan i härligt söderläge.

På övervåningen finns 3 bra sovrum varav det största har utgång till söderliggande balkong som ger en fin utsikt över den lummiga tomten. Alla rum har bra ljusinsläpp, fina trägolv samt renoverade väggar och tak. En mindre möblerbar hall sammanbinder sovrummen med ett badrum med dusch.

På nedre planet finns helkaklat badrum med badkar och bastu. Stor praktisk tvättstuga med bra arbetsyta och förvaringsutrymmen. Tvättmaskin samt torktumlare.
Matkällare som håller en lägre temperatur. Pannrum med Bergvärmepump (ny pump från 2017) och extra frys.
Ett stort allrum/aktivitetsrum med klinkergolv och golvvärme används idag som hobbyrum. Rummet har egen utgång och kan användas som hemmakontor, tonårsrum eller gym. Här finns ett bra förvaringsutrymme bakom skjutdörrar.

På tomten finns ett ljuvligt litet gästhus/hemmakontor på ca 24,5 kvm. Huset har en liten hall med förråd. Rum med laminatgolv samt litet kök med skåpsinredning och kyl. Uppvärmning med värmepump luft/luft.

Här kommer ni kunna glädjas till fullo av den stora underbara trädgården med öppna plana gräsytor, purknad grönska och fina planteringar. En mycket soligt trädgård som är fri från direkt insyn. Sitt vid den skyddade uteplatsen och njut av härlig eftermiddags- och kvällssol.
Många Perenna växter, syrén, schersmin samt äppel- och plommonträd, björnbär och rabarber.

Beläget i Stortorp som är ett mycket trivsamt område vid sjön Drevviken. Här bor ni med gångavstånd till 3 badplatser, Trångsundsskogens Naturreservat, lekplats och pulkabacke. Vid Sjöänsbadet finns utegym, sandstrand med brygga, volleybollplan mm.
Flera förskolor, skolor, hockeyhall finns i närområdet. Det tar ca 15 minuter att promenera till centrum med pendeltåg.

Varmt välkommen Hem!

Mer om mäklarna