Välkommen till Vesterbergs Väg 16

Mälby, Torshälla

Vesterbergs väg 16

Såld
  • 7 rum
  • 210 kvm
  • Villa

Vacker villa i Mälby

På en lugn och fin plats i Mälby finns denna vackra villa, omgiven av natur samt nya och gamla hus som bildar en lantlig by känsla.

På en lugn och fin plats i Mälby finns denna vackra villa, omgiven av natur samt nya och gamla hus som bildar en lantlig by känsla.
Denna fastighet kallades tidigare Mälby Sörgården och dess odlingsmarker går att spåra på kartor från mitten av 1600-talet. Enligt sägen berättas att en direktör Vesterberg flyttade detta hus från Eskilstuna stad med tåg till Nyby Bruks station för att senare transportera varje tegelsten med häst och vagn till denna idylliska plats. Huset har en magisk själ och en härlig historia tillbaka i tiden!

Entrén med majestätiska kolonner välkomnar er till ett gediget hus om ca 240 kvm. Den generösa hallen ger inblick till alla rum, här finns gott om plats för möblerbar hall och gästtoalett.
Fantastiska ytor med matsal, salong och vardagsrum i fil som erbjuder plats för släkt och vänner. Nyslipad fiskbensparkett och stora fönster som ger rummen en känsla av elegans. I salongen finns en mysig öppen spis och i vardagsrummet en vacker kakelugn (dessa är ej i funktion idag).
Ett rymligt kök med luckor av ek och bra ytor för matlagning. Från köket nås tillbyggnaden med groventrè med toalett, tvätt avdelning och pannrum med utgång till trädgården.
På övre plan finns tre stora sovrum, badrum och ett rymligt allrum samt en balkong som ger en härlig utsikt över området.

Uppvuxen trädgård med många fruktträd och ett väl tilltaget trädgårdsland. På fastighet finns en praktisk bod och ett garage med renoveringsbehov.
Detta vackra hus är i behov av renovering och har fantastiska möjligheter för sätta din prägel för att få ett lyxigt boende.

Här i Mälby är det lätt att trivas! Läget är idylliskt och naturnära med Mälaren, bad- och båtliv på bekvämt avstånd. Närhet även till golfbanan samt Wäsby Magasin med dess butiker och café. I området finns vackra promenadstråk, badplats och kommunikationer - helt perfekt för dig som älskar närhet till naturen! Torshälla centrum med dess utbud finns bara 3 km bort.

Välkommen hem!

Mer om mäklarna