Saltsjöbaden, Saltsjöbaden

Trollvägen 8

Såld
  • 6 rum
  • 163 kvm
  • Villa

Arkitektritad 60-tals villa på Trollvägen är nu ute till försäljning.

Ett arkitekt ritat hus av Ehling Johansson som beställdes av byggmästaren Erwid som själv skulle bo i detta moderna och vackra hus.

Trollvägen 8 var det första huset som byggdes i området. Beställaren, en erfaren byggmästare som nu byggde till sig själv och sin familj gav 1959 arkitekten Erling Johansson i uppdrag att rita ett "hypermodernt hus" Allt till huset skulle designas och tillverkas unikt för huset. Teglet, holländskt sandtegel specialbrändes för att få en färg som skiljer sig från det vanliga. Stommen i huset är Siporex, dyrt men utan radon. Takhöjden gjordes något högre, innerdörrarna något bredare, fönsterna större, trappan till övervåningen skulle sväva upp. Allt gjordes unikt för huset i goda kvalitéer för lågt underhållsbehov och lång livslängd. Huset känns än i dag modernt och yteffektivt.
Detta är bara andra gången huset kommer ut på marknaden.

Hela huset är i ett mycket gott skick med stora öppna sociala ytor, stort luftigt kök med gott om sociala ytor och arbetsyta. På entréplanet finner du även gästrum, badrum och tvättstuga samt grovkök.
Övervåningen bjuder på ljust, stort vardagsrum med häftig utsikt. Fungerande kamin och gott om plats för soffa och fåtöljer. Här finns det även tre rymliga sovrum, gott om förvaring och ett snyggt renoverat badrum.

Inhägnad hörntomt med både gräsmatta och berg samt flera olika sittplatser och altaner. Njut av solen från morgon till kväll på hela tomten.

Utöver huvudbyggnaden så finns det ett uppvärmt garage , en bastu, en friggebod och ett förråd på tomten och under terrassen så finns det även ett till förråd.
Det är ett unikt och läckert hus att ni bara måste komma och uppleva det!

Trollvägen 8 ligger i ett eftertraktad och vacker villaidyll med kort promenadavstånd till det mesta Saltsjöbaden kan erbjuda:

Vackra strövområden med upplysta motionsspår, golfklubb med 9-håls och 18-hålsbana som vintertid har skidspår, båt- och badplats, tennishall, slalombacke, Samskolan med årskurs 0-9, Igelbodaskolan årskurs 0-5, Saltsjöbanan med tåg (station Tippen) in till Slussen, Saltsjöbadens Centrum med flertalet affärer och service; bl a apotek, systembolag, 2 livsmedelsaffärer, bibliotek, gym och bensinmack, Neglinge IP med simhall och fotbollsplan m m.

Mer om mäklarna