Saltsjöbaden

Bergabovägen 20

Såld
  • 56 kvm
  • Villa

Vacker tomt i bra läge med olika byggrätter beroende på hur ni vill ha det! Vacker utsikt!

Här finns det möjlighet att bygga sitt hus precis så som man vill ha det. Solen skiner hela dagen på tomten och på flera ställen har du en vacker sjöglimt. Tomten har karaktär, en backe upp för att få ett högt och fritt läge men sen en bra plan tomt för att bygga sitt hus på. Tomten ligger i ett fridfullt och barnvänligt område på en lugn gata. Nära till brygga och bad.

Byggrätten på mark för tomten är 1 plan om 153 kvm, suterränghus om 114 kvm och 2 plan 100 kvm plus komplementsbyggnad om 40 kvm. Denna fastighet får bebygga enl detaljplanen: BIIfril e1, vilket betyder att 2våningshus får byggas om man vill det. Här får man även utnyttja attefallsreglerna.
Se mer i det bilagda utdraget från detaljplanen under "Dokument". Hänvisar även till Nacka kommun vid specifika bygglovsfrågor ang tomten.

Huset som står där idag kräver en del renovering för att bli ett modernt boende men går självklart att göra det också om så önskas. Säljarna säljer huset med en friskrivningsklausul.

2015 drog kommunen fram kommunalt vatten och avlopp samt fiber. Vägarna har rustats upp och breddats och vägbelysning installerats. Här är det kommunala vattnet och avloppet installerat.

Om man vill så går det utmärkt att besöka tomten innan visning. Står det bilar på tomten så får man inte gå upp.

Tomten har ett högt och fint läge på Älgö med fina badklippor nära fastigheten. Nere i Alfredsroviken finns det en brygga som nuvarande säljare har byggt och där finns det plats för en mindre båt/roddbåt. Bryggan bredvid finns det också en större brygga för större båtar.

På Älgö finns härliga grönområden för mysiga promenader och båt- och badmöjligheter erbjuds inom kort promenadavstånd. Man tar sig lätt och snabbt långt ut i skärgården med båt.

I närheten ligger Älgö Gård som sommartid har kiosk och servering, barnbad med lekplats samt klipp/bryggbad. Varje sommar anordnas simskola för barnen på ön. Vidare finns tennisbanor och fotbollsplan. Dessutom finns fina skogsområden för promenader, bär- och svampplockning. I Solsidan finns bland annat anslutning till Saltsjöbanan och en mysig kvarterskrog.

Älgö ligger i Stockholms innerskärgård, ca 4 km från Saltsjöbaden. På 10 minuter nås centrala Saltsjöbaden med flertalet affärer, skolor, idrottsanläggningar och serviceutbud. Det finns en SL-busshållplats ca fem minuters promenad från tomten. På 30 minuter nås Stockholm city.

I Saltsjöbadens Centrum som passeras på väg in mot City finns butiker och ytterligare närservice. Vid Nacka Forum i Centrala Nacka finns ytterligare ett stort köpcentrum med mycket generöst utbud. Älgö, nära Solsidan är en mycket populär del av Saltsjöbaden beläget nära natur och skärgård samtidigt som kommunikationer och allehanda service finns inom ett bekvämt avstånd.

Mer om mäklarna