Råssnäs, Motala

Biskopsgränd 18

Såld
  • 6 rum
  • 173 kvm
  • Villa

Modernt renoverad 1½-plansvilla ett stenkast ifrån Vättern

På Biskopsgränd 18 i Råssnäs finner ni ett fantastiskt boende i härligt område med närhet till natur och vatten. Här har ni utsikt mot Vättern från ena sovrummet på övervåningen och ni bor med gångavstånd till Pariseviken med sandstrand och långgrund botten, Råssnäsbadet med hopptorn och Varamon med Nordens största insjöbad. I närområdet finns även elljusspår, två småbåtshamnar, fotbollsplan, lekparker, mataffär, bagerie, busshållplats, pizzeria samt omtyckt förskola och skola.

Entréplanet bjuder på gott om sällskapsyta i form av ljust och fräscht kök med köksö samt matplats och öppen planlösning mot vardagsrum. Hall med fin trappa i ek, stort helkaklat duschrum med spotlights i tak och vattenburen golvvärme, två sovrum varav det ena idag används som walk-in-closet, samt tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt groventré som leder ut mot garageuppfarten. En trappa upp finns allrum, helkaklat duschrum med vattenburen golvvärme samt två sovrum i bra storlek varav den ena har klädkammare längs ena väggen. Det är möjligt att dela upp i fler sovrum för den som önskar.

Lättskött trädgård med gräsyta för lek och spring med insynsskyddad baksida omringad av häckar. Här finns även äppelträd, buskar och en stor uteplats med pergola på baksidan som nås via köket. Plattsättning på framsidan samt asfalterad garageuppfart. Vidbyggt garage med motordriven port, även bakomliggande förrådsutrymme i garaget.

Flera stora renoveringar har utförts 2014 så som båda duschrummen, kök, tvättstuga, 3-glasfönster m.m. Även planlösningen har gjorts om för att få en mer öppen och luftig rumsfördelning och större rum. Parkettgolv på nedre plan från 2014 samt på övre plan 2018. År 2021 målades invändiga ytskikt om, innertrappan byttes ut och köket uppgraderades med ny bänkskiva, häll, fläkt och ugn. Tilltalande exteriör med vitmålad tegelfasad och gråmålad trä på gavelspetsarna och takkupa. Även ytterdörrar och garageport är utbytta och har kodlås.

Frånluftvärmepump kopplad till uppvärmning i båda badrummen och tvättstuga via vattenburen golvvärme. Frånluftsvärmepumpen betjänar även huset med tappvarmvatten och mekanisk frånluftsventilation. Luft/luftvärmepump vars innerdel är placerad i hallen. Både värmepumpar är installerade 2014. Vidare finns även elradiatorer i flera av rummen som komplement men dessa är sparsamt använda. Låg energiförbrukning med enbart drygt 11 000 kWh/år med fyra personer i hushållet.

Perfekt familjevilla i lugnt och omtyckt område med närhet till vatten och natur. Missa inte detta!

Mer om mäklarna