Vallastaden, Linköping

Målerigränd 3

  • 5 rum
  • 141 kvm
  • Parhus
Högstbjudande 5 995 000 kr

Arkitektritat townhouse i Vallastaden

Här i Vallastaden ligger ett luftigt, unikt och energisnålt arkitektritat passivhus i sten. Här bor man med mycket låga boendekostnader. Ett genomgående tema för huset har varit miljövänliga materialval. Huset är på 141 kvm fördelat på två våningar. Här får du hög materiell standard, mycket karaktär och härlig atmosfär. I detta hus har du exklusiva materialval, fina ljusinsläpp och smarta förvaringslösningar. Arkitektur som måste upplevas i tre dimensioner och med alla sinnen. Här bor du energisnålt i ett hus med minimala uppvärmningsbehov, låga driftkostnader och bra inomhusklimat.

Huset är ett gediget hantverk, exklusiva materialval, väl tilltagen takhöjd, detaljer i form av stora fönsterpartier med skjutdörrar samt förråd med sedumtak. Det arkitektritade köket har en rejäl köksbänk och stänkskydd i exklusiv granitkeramik, köksluckor i trä och med öppen planlösning mot vardagsrummet. Stilren spaljé som skiljer kök mot vardagsrum. Vardagsrummet är välplanerat med mycket dagsljus genom bland skjutpartier samt stort takfönster i trappa, takhöjd om 2,7 meter, kamin och gott om plats för soffa och matgrupp. Via bostadens entré nås ett kaklat duschrum utrustat med separat tvättavdelning. Hela entréplan har slipade betonggolv. Andra våningen nås via en trappa av svartbetsad ask. Här finner ni ett allrum samt tre sovrum varav ett med en stor klädkammare. Via master bedroom nås även bostadens balkong om 8 kvadratmeter. På övervåningen finns även ett helkaklat duschrum utrustat med toalett. Bostaden har gott om förvaring med platsbyggda garderober. Genomgående fönsterskivor i granitkeramik. Hög komfort tack vare vattenburen golvvärme på alla våningsplan samt effektivt FTX ventilationssystem och kamin. Stabilt mellanbjälklag av betong.

Till bostaden hör en lummig och privat uteplats i form av trädäckad altan i nordöst med morgon och kvällssol samt med växtlighet i form av ett körsbärsträd och gräsmatta med odlingsmöjligheter. Här finns plats för både middagar och stadsodling. Här är det bara att ta med gästerna upp på den underbara balkongen som nås från ett av sovrummen. Från balkongen har du fantastisk utsikt över Vallastaden, lika uppskattad på sommaren som på nyårsafton. Via bostadens framsida finns en uteplats med solläge i sydväst. Härifrån nås även bostadens uteförråd utrustat med marktegel och växtbädd med dagvattenlösning. Fastighetens tak har integrerade solpaneler.

Huset har ett fritt och öppet läge mot Smedstadsbäcken som ligger i direkt anslutning av bostaden. Härifrån når man smidigast via bostadens stentrappa ut mot grönområde och ned mot bäcken. Ni har också tillgång till det gemensamma felleshuset som erbjuder växthus, övernattningsrum och gemensamhetslokal. Samfälligheten är aktiv och solid med god gemenskap. De gemensamma lekytorna och den samfällda trädgården med äppelträd, vinbärsbuskar, jordgubbar och smultron sköts på entreprenad.

Vallastaden är ett modernt och levande område som visades för världen vid bomässan BoExpo 2017. Här finns blandad bebyggelse med spännande arkitektur och innovativa tekniska lösningar med teknikkulvert och sopsugssystem. I området finns inte mindre än två prisbelönta parker, flera restauranger, automatiserad närbutik, skola år F-6 samt förskola. Bara ett stenkast längre bort hittar du odlingslotter och naturreservatet Vallaskogen med motionsspår och friluftsmuseet Gamla Linköping. Övrig service finns vid Djurgårdens centrum enbart några minuter bort. Där finns matbutik, gym, apotek och systembolag. Här kan du leva livet på cykel med direkt närhet till både Universitetet (800 m), Mjärdevi Science Park (1,5 km), Universitetssjukhuset (3 km) och Linköpings innerstad (3,5 km). För att minska biltrafiken i området finns ett parkeringshus vid varje infart till Lärdomsgatan. I ett av parkeringshusen, Flustret, finns också biltvätt, bilpool som ingår och återvinningsrum. Goda bussförbindelser till Universitetssjukhuset, resecentrum och city.

Fastigheten kommer stå klar under hösten 2023. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

Vallastaden, Linköping

Målerigränd 3

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.