Gistad, Linghem

Markeby Nybo 1

Såld
  • 6 rum
  • 140 kvm
  • Villa

Idylliskt & barnvänligt

Med ett lantligt läge, några minuter utanför Gistad, hittas denna charmiga 1800-talsfastighet med en nyligen till- och påbyggd huvudbyggnad om idag ca 150 kvm. Läget är strategiskt med drygt 20 minuter till såväl Linköping som Norrköping och Söderköping.

Väl inne i huset möts du av en öppen och välkomnande hall med god plats för avhängning. Direkt till vänster hittas köket med ett fint ljusinsläpp, gott om arbetsyta och förvaring samt matplats för fyra till fem personer. Vidare in i huset nås vardagsrummet som är lättmöblerat och rymmer både soffgrupp och en ytterligare matplats. Rummet pryds av en braskamin från Morsø och på golvet ligger ett smakfullt och slitstarkt hickorygolv. På entréplan hittas också ett av husets fyra sovrum samt ett stort badrum med badkar och tvättutrustning.

En elegant trappa med trappsteg i zebrano och smidesräcke leder dig till övre plan där du möts av ett luftigt allrum med balkong, perfekt som "barnens vardagsrum". Här finns också tre lättmöblerade sovrum, varav master bedroom med klädkammare. Badrum med dusch.

En tidigare ladugård tjänstgör idag som garage och förrådsdel, ett perfekt utrymme för mekanikern eller den med en passion för verktyg och prylar. Utöver huvudbyggnad och garage finns på fastigheten även ett gårdshus med större renoveringsbehov.

I Gistad, ett par minuter bort med bil, finns förutom förskola och lekplatser också ett rikt föreningsliv med sport- och motionsklubb med bl.a. dans och gympa, elljusspår, skidspår och ishockeyrink. Ibland anordnas också pubkvällar för trevliga stunder med grannarna. Vidare söderut nås strax Linghem med skola (F-9), välsorterad matbutik, pizzeria och annan närservice. Skolskjuts finns precis utanför huset och busshållplats ett par minuter bort (Lillkyrkavägen) som tar dig till Linköpings rececentrum på knappt 30 minuter eller Linghem på ca 10 minuter, med smidig övergång till Östgötapendeln.

Denna bostad är redo att bli ditt drömhem. Gör din intresseanmälan idag eller kontakta mäklare för mer information. Missa inte chansen att bo i denna underbara kombination av historia och modernitet!

Mer om mäklarna