Vä, Kristianstad

Kung Valdemars väg 10

Såld
  • 6 rum
  • 158 + 86 kvm
  • Villa

Byggmästarvilla med stora ytor och trädgård i västerläge

På lugnt läge i gamla Vä presenteras denna vackra byggmästarvilla med underbar trädgård i västerläge. Den ursprungliga delen av huset stod klar 1932. En större tillbyggnad som inkluderar rymliga sällskapsytor och sovrum färdigställdes 2001. Med fyra sovrum, trevliga sällskapsytor, två badrum (ett på varje plan) och smarta förvaringslösningar rymmer denna villa även den stora familjen. Det tidstypiska köket, som är husets hjärta, är platsbyggt med stommar och luckor i massivt trä och exklusiv bänkskiva av Bohusgranit. Generösa arbetsytor, gott om förvaring och köksö med vacker vitrindel gör köket till en plats att umgås på och tillsammans skapa matglädje.

Villan som har varit i samma familjs ägo sedan 1994 är väl omhändertagen och har renoverats av fackmän i klassisk stil. Stora fönster släpper in rikligt med ljus över fina trägolv och vackra originaldetaljer. Burspråk, välvda takvinklar och fungerande kaminer är bara några av de fina detaljerna som skapar karaktär åt detta hem.

Uterummet som byggdes till 2009 är ett härligt sällskapsutrymme som kan nyttjas året runt. Under sommartid öppnas glaspartierna upp och gränsen mellan inne och ute suddas ut. Framåt hösten samlas man istället vid den sprakande brasan och blickar ut över trädgården.

Den prunkande trädgården som vetter åt väster erbjuder generösa grönytor med plats för avkoppling och lek samt altan som bjuder in till sköna grillkvällar. På den stenlagda uteplatsen på husets framsida njuts morgonkaffet i förmiddagssolen. I trädgården finns dessutom äppelträd, plommonträd, lättskötta rabatter och plats för odlingar. På tomten finns fristående garage med rejält förråd. Jordvärme ger låga driftskostnader.

Läget på Kung Valdemars väg är idealiskt med flertalet förskolor och F-9 skolor, idrottsplats, friluftsbad och naturstråk inom promenadavstånd. Stadsbuss med täta avgångar från busshållplats nås ca 400 m från bostaden. Till Kristianstad centrum är det ca 10 min med bil och för pendlaren går det snabbt att komma ut på E22:an.

Varmt välkomna att boka in er till visning via vår hemsida!

Följ oss gärna på Instagram på @Skandiamaklarna_kristianstad. Där får ni full uppdatering på både aktuella och framtida förmedlingar.

Mer om mäklarna