Koppom, Koppom

Lunden Burmansgården

  • 7 rum
  • 310 kvm
  • Villa
Högstbjudande 3 795 000 kr

Boka visning

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din bokning!

 

Välkommen på visningen!

Gård med anor från 1700-talet

Välkommen till fantastiska Burmansgården i Koppom. En gård med anor från 1700-talet. Huvudbyggnaden är om 310 kvm i två plan. Pga av en sotskada för snart 20 år sedan genomgick huset en totalrenovering, Allt mycket omsorgsfullt gjort. Så som bevarande av de gamla trägolven, något är nyare, liggande 1700-tals paneler, trätak, tapeter i tidstypiska mönster och färger. All el är ny från den tiden, även rör för vatten och avlopp samt bergvärme Här finns delvis fungerande öppna spisar och vedspis i köket.

På gården finns lillstuga med allrum/sovrum samt stort kök och inredningsbar ovanvåning. Lillstugan har även ett rum som kan återanslutas som ytterligare ett rum till bostaden. Detta rum har under nuvarande ägares tid använts som hobbyverkstad.
Ett från tiden magasin i tre plan och carport, byggnadsyta 70 kvm, jordkällare samt vedbod finns även här att finna.

Gården ligger vackert beläget med öppna landskap i vacker del av västra Värmland. Här har man närhet till naturen och allt vad den har att erbjuda, såsom paddling i ett otal vattenleder, närmast ligger Kölaälven ett par kilometer från gården. Sjöar med badmöjligheter, vandringsleder och cykelleder, listan kan göras lång.

Valfjällets skidanläggning ligger på t en mils avstånd, likaså Eda golfklubb. Gården har ingen egen jakträtt, är man fastboende finns möjlighet till plats, om plats finns, i jaktlag för älg.
Glaskogens naturreservat ligger några mil bort och erbjuder upp till 30 mils vandringsleder.

Grannsämjan och intresset för bygden är stort, här arrangeras bl.a. by loppis, tipspromenader, och vandringar. Som närmaste granne ligger Lundsbergs bygdegård, i vilken har möjligheter hålla t.ex. konferenser. I den intilliggande lillstugan finns övernattningsmöjligheter.
Man omges av fina grannar, sämjan är mycket god och alla hjälper alla, vid behov.

Närmaste butik finner man i Kopppom, ca 5 km från gården. Charlottenberg med dess stora köpcenter, där så gott som allt finns, vilken ligger endas dryga två mil bort. Det här byggdes med anledning av närheten till Norge. Till Oslo kör man på under två timmar. Till Karlstad är det ca 11 mil och Arvika tre och en halv mil.

Hela Värmland sjuder av kultur och kulturhistoria. Arvika som är känt för sina konstnärer, Rackstamuseet, Klässbols Linneväveri är ett måste, Sunne hela Värmlands kulturvagga, Selma Lgerlöfs bygd och i dag vida känt för sin Berättarlada och Västanå Teater.
Listan kan göras lång, och första meningen i Värmlandsvisan är Ack Värmeland du sköna...är bara att samtycka, i det finns ingen osanning.

Boka visning

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

Koppom, Koppom

Lunden Burmansgården

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.