Centralt, Höör

Hörbyvägen 43

Såld
  • 6 rum
  • 159 + 90 kvm
  • Villa

40-talsvilla med ljuvlig parktomt!

Här kan ni nu har funnit er drömfastighet!
Med en tomt om ca 1,5 ha mitt i Höörs centralort men än dock "på landet känsla" - bättre än så här kan det knappast bli!
Njut av naturupplevelser i er egna oas, se vitsipporna bilda ett vitt hav om våren, se trädkronorna breda ut sig och blir förändrade över årstiderna. Låt barnen bygga sina trädkojor, meta i den porlande Lerbäcken intill fastigheten. Ryktet säger att man ibland kan skymtat bäcköring.
Tycker man istället att en så här stor tomt blir för mycket, finns möjligheten till avstyckning, efter godkännande av Höörs kommun. Nuvarande ägare har haft denna tanke och även låtit rita upp en passande villa för just en eventuellt avstyckad tomt. Möjligt för nästa ägare att ta del av nuvarande ägares vision.

Och nu till den charmiga villan! Byggd på 40 talet och fortfarande finner vi en del bevarade detaljer såsom dörrar, beslag, blyinfattat fönster och den vackra svängda trappan. Två eldstäder, en på vardera bostadsplan.
Boarean om 159 kvm är fördelat på 1 1/2 plan där man på entréplan har tre rum i fil, stort kök samt badrum. På övre plan finner vi tre sovrum, toalett samt badrum. Samtliga rum är väl tilltagna och ljusinsläppet är påtagligt.
Bostaden har enorm potential och egentligen återstår endast de så kallade "roliga renoveringarna", badrum, kök samt ytskikt. Nuvarande ägare har nämligen sedan slutet av 90-talet utfört en stor del av de tyngre renoveringsposterna. Bland annat tak, isolering, fasad, dränering, vattenledningar, el samt en del nya fönster. Dessutom nya ytterdörrar och en fin entrétrappa i granit.
Nu kan nästa ägare ta vid och skapa en otrolig bostad där familjen kommer att trivas. Området har också den praktiska fördelen av att vara nära grundskolor, simhall, sporthall och butiker, vilket gör det till en idealisk plats för familjer. Cykelavstånd till de flesta av skolorna.

Välkommen att boka visning!

Mer om mäklarna