Tågaborg, Helsingborg

Färjemansgatan 9

Såld
  • 6 rum
  • 160 kvm
  • Villa

Fantastiskt boende i klassisk Tågaborgsvilla från 1920

På charmiga Tågaborg i norra Helsingborg ligger denna inbjudande villa från 1920, på insynsskyddad hörntomt och i klassiskt brunrött Helsingborgstegel, ett material av yppersta hantverksmässiga kvalitet.

Denna Tågaborgsvilla utmärks av tydlig 1920-talskaraktär och är ritad av arkitekten Mauritz S:son Claes, som låtit kvalitet och omsorg om detaljer prägla utförandet. Bland annat är entrén smyckad av en valvbåge i tegel och flankeras av två små spröjsade fönster som ljusinsläpp. Den som kliver in över tröskeln möts av en rymlig hall med tegelgolv och valv. Det följs upp av ljusa, rymliga salonger med tidstypiska detaljer såsom stuckaturer och spegeldörrar med mässingshandtag. Här möts man av vackra trägolv av massiv mönsterlagd ekparkett. Allt under en generös takhöjd, som bjuder in till armaturer av klass och volym att fästa i takrosetterna.

Villan på lugna Färjemansgatan 9 omfattar totalt 160 kvadratmeter och 58 kvadrat i biarea (uppmätning sker inom kort), fördelat på fem rum, varav fyra sovrum. Utanför det stora, modernt utrustade köket breder en stor och mysig altan ut sig och ger fina möjligheter till mat, mingel och umgänge utomhus. Men inte bara här; på ovanvåningen öppnar sig en veranda på hela 20 kvadratmeter - i söderläge. På det övre planet finns också två sovrum och en barnkammare, liksom ett helkaklat badrum med toalett och golvvärme. Ytterligare en våning upp finns en oinredd vind, som kan inredas och bli till fler rum. I källarplanet finns ytterligare fyra rum som idag används som gäst- och pysselrum, läshörna, hobbyrum, förvaring och tvättstuga. Här finns även toalett med dusch.

Trädgården är placerad i soligt sydvästläge med gott om plats för utelek såväl som fikastunder, allt inramat av fruktträd, lummiga buskar och vackra blommor. Villan har både garage och bilparkering och en egen bergvärmepump med vattenburen värme ger säker och effektiv uppvärmning.

Ett stenkast bort ligger den gröna oasen Vikingsbergsparken med fri sundsutsikt, lekplatser, picknickområde, trädgårdar, parkbänkar och inredningsbutik. Dagis, skola och mataffär finns på gångavstånd. Strandpromenaden, en fyra kilometer obruten promenadsträcka längs havet, liksom bokskogen Pålsjö skog med tennisbanor och motionsspår, når du på bara några minuter. Till city går du på 15 minuter eller cyklar på fem.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse hos oss på SkandiaMäklarna!

Mer om mäklarna