Miatorp, Helsingborg

Lövstigen 3

Såld
  • 5 rum
  • 152 kvm
  • Villa

Fin 1920-tals villa med uthyrningsmöjlighet!

Stig in i en förtrollande villa från det glittrande 1920-talet med bevarade tidstypiska detaljer som förhöjer dess charm och karaktär. Här, i den inbjudande hallen, känner man omedelbart husets gedigna historia med den fungerande eldstaden och den imponerande trappan samt den generösa takhöjden som välkomnar dig vid entrén.

Det relativt nyrenoverade köket från Länghems kök är en dröm med sin generösa arbetsyta och fönster som ger en underbar utsikt över trädgården. Här finner du stilrena köksluckor i vit färg, bänkskiva i påkostad granit och vitvaror från Siemens. Till köket ligger matrummet, som öppnar upp mot vardagsrummet och dubbla dörrar som leder ut till ett soligt trädäck. Matrummet är rymligt och perfekt för att välkomna vänner och familj till middagar och mys. Vardagsrummet är inget mindre än en pärla med sitt vackra burspråk, kakelugn och en takrosett som skapar en atmosfär av tidlös elegans.

Planlösningen på entréplanet, med matrum och vardagsrum i fil, gör det lätt att utnyttja sällskapsytorna.

Den gedigna trappan leder dig upp till övervåningen, där du finner två charmiga sovrum, båda med egen balkong. "Master bedroom" är som taget ur en dröm med sina plankgolv, vackra fönster och balkong Det andra sovrummet är lika charmigt och erbjuder precis som det andra rummet stora garderober med generös förvaring. I hallen ovanför trappan finner du ett helkaklat badrum försedd med dusch och badkar.

Vinden har omvandlats till en stor och fantastisk plats för avkoppling. Vinden kan med sin stora yta med fördel användas som allrum alternativt sovrum med gott om plats för mer än bara sängen. Stora takfönster i kombination med två "vanliga" fönster släpper in det naturliga ljuset och skapar en ljus och luftig atmosfär. Dessutom får vi en utsikt över tallskogen utanför.

Källaren har blivit renoverad av nuvarande ägare och i samband med detta delats upp för att kunna erbjuda uthyrningsmöjligheter. Delen som i dagsläget används för uthyrning består av en rymlig hall, kök och vardagsrum i öppen planlösning, två stycken separata sovrum samt ett helkaklat badrum med dusch. Den uthyrningsbara delen nås via en egen ingång och är helt separerad från övriga delar av huset. För närvarande får fastighetsägaren intäkter om 102 000kr per år, med andra ord en fantastisk möjlighet att hålla nere sina boendekostnader! Från bostaden når man en liten del av källaren med en hall samt tvättstuga.

Under de senaste 12 månaderna (från september 2022 till september 2023) har fastighetsägaren haft en nettovinst (innan eventuell skatt) på 55 868kr, vilket beräknas som skillnaden mellan hyresintäkter och driftskostnader. Driftskostnaderna uppgår till 46 132kr medan hyresintäkterna är 102 000kr.

Detta är helt enkelt ett hem som omfamnar sin historia samtidigt som det erbjuder modern komfort och stil. En plats där tidens skönhet och elegans möter nutidens bekvämlighet.

Mer om mäklarna