Fornåsa, Fornåsa

Järnvägsgatan 2

Såld
  • 6 rum
  • 160 kvm
  • Villa

Charmig & karatärsfull villa med härlig trädgård

Välkomna till Järnvägsgatan 2 i Fornåsa cirka 30 min bilresa från Linköping.

Här bor Ni i en vacker 1 1/2-plansvilla uppförd år 1907 på stor tomt med hörnläge i lugnt och trivsamt samhälle. Bostaden består av kök med en fin täljstenskamin, intilliggande matsal, vardagsrum med fungerande kakelugn samt ytterligare ett rum på entréplan som kan användas som tex gästrum, kontor eller sovrum. I anslutning till hallen finns ett helkaklat duschrum renoverat år 2011. På övre plan finns tre sovrum samt ett helkaklat badrum från år 2015 med både dusch, badkar, wc och dubbla handfat med både under- och överskåp. Vidare finns ett mindre källarutrymme. Taket är utbytt är 2012. Flera originalfönster är bevarade och väl underhållna. Fiber finns indraget i huset. Uppvärmning via jordvärme, el och kakelugn.

På tomten finns även ett uthus som lämpar sig bra för förvaring av trädgårdsredskap, ved eller hobbyförvaring, med indragen el i ett av utrymmen. Det finns även en fin pergola och en lekstuga. Trädgården är mycket fin och välskött med både gräsyta, grusade gångar, flaggstång, odlingsmöjligheter, fruktträd och planteringar. Bland annat finns vinbärsbuskar, krusbär, rabarber, hallon, fläder, valnötsträd, vinrankor, ett päronträd och tre äppelträd.

I Fornåsa finns förskola, skola upp till årskurs 6, pizzeria, bensinmack och ICA-butik. Vidare finns även en aktiv fotbollsförening och en hembygdsförening som anordnar aktiviteter. Till Motala tar ni er på cirka 15-20 min bilfärd, Linköping cirka 30 min.

Välkommen att anmäla Er till visning!

Mer om mäklarna