Vidja, Farsta

Ringsättravägen 2

Såld
  • 3 rum
  • 92 kvm
  • Villa

Stor hörntomt om ca 1967 kvm med rejäla nybyggnadsmöjligheter! Idag står här ett charmigt timmerhus.

På denna härliga tomten finns idag ett charmigt timmerhus om ca 92 kvm Boa och 11 kvm Bia, samt en större bod om ca 15 kvm.

Området håller på att ombildas från fritidshus till permanentboende vilket innebär att bygglov kan sökas.
Kommunen har fastställt att man enligt plan får ha en byggnadsarea på 150 kvm om man önskar bygga ett enplans hus och 100 kvm vid två plan. Man har även tillåtit uppbyggnad av attefallshus, samt andra småbyggnader på tomterna runt ikring. Ett attefallshus skulle kunna vara en fin extra inkomstkälla vid uthyrning exempelvis. Här finns alla möjligheter att skapa sin egen oas!

På 10-15 minuters promenadavstånd från fastigheten når man sjön Orlången med badmöjligheter och fiske, ansök om båtplats. Stora härliga naturområden med vandringsleder och naturreservat. Här bor man också nära till Ågesta golfklubb samt Ågesta ridskola. Till Farsta Centrum är det cirka 10 minuter med bil. Du har smidiga busskommunikationer tvärsöver gatan som tar dig in mot Farsta och alla dess bekvämligheter.

Här har du alltså en magisk möjlighet att köpa dig en bra tomt med befintligt timmerhus samt bod/gäststuga på marken, alt bygga din alldeles egna drömvilla för dig och din familj.

Varmt välkommen hem till lugnet i Vidja!

Viktig information:
Nybyggda hus med värdeår 2007-2011 är skattebefriade i fem år och därefter betalar man halv fastighetsavgift i fem år. Nybyggda bostäder med värde år 2012 och senare är befriade från fastighetsavgift i 15 år. För obebyggda tomter gäller fortfarande 1% av taxeringsvärdet i fastighetsskatt. Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevs kostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.
Fastighetsskatten är 1,0 procent av tomtens taxeringsvärde.
Gatukostnad för utbyggnad av vägar tillkommer när kommunen byggt ut Vidja.
Gatukostnaden på ca 208 483 kr. Betalas till Huddinge kommun när Vidja är utbyggt detta enligt Huddinge kommun.
Byggnationen av gatorna i området bekostas genom en så kallad gatukostnadsersättning. Det innebär att kostnaderna för gatorna tas ut av de fastigheter som finns i anslutning till gatan, det så kallade fördelningsområdet. När gatorna är färdiga att användas skickar kommunen en faktura till berörda fastigheter. Kontakta Huddinge kommun för en kostnad.
Kommunalt vatten och avlopp är på gång i området. Fastigheten ligger i Etapp 2B-C.
Anläggningsavgift vatten: Som fastighetsägare betalar du en anläggningsavgift till Stockholm Vatten och Avfall. Kostnaden betalar du när vatten- och avloppsledningarna är slutbesiktade och du kan ansluta din fastighet till vatten- och avloppsnätet. Kontakta Stockholm Vatten och Avfall för mer information om vatten och avlopp.
Projekteringen av gator, vatten och avlopp för etapp B-C beräknas preliminärt vara klart 2022. Då kan en entreprenör preliminärt vara på plats i etapp B-C år 2023. Både gator och vatten och avlopp beräknas vara utbyggt och klart under 2027. allt detta enligt Huddinge kommun. För mer information kontakta Huddinge kommun eller Stockholm vatten direkt.

Mer om mäklarna