Borensberg, Borensberg

Bergvallagatan 12

Såld
  • 4 rum
  • 111 + 70 kvm
  • Villa

Charmigt hus i äldre delen av Borensberg!

Välkomna till Bergvallagatan 12, en rymlig 1½-plansvilla med källare uppförd 1946 på stor härlig tomt i äldre delen av Borensberg!

På trädgården finns ett trädäck i flera etage som når hela vägen upp på det lilla berget. Här är fin utsikt över huset och resten av trädgården. Vit marmorkross samt sjösten är lagd på den övre delen av trädgården och här finns även odlingslådor, flera sittplatser och ett utekök. Längs gatan pryder en hortensiahäck och i trädgården växer äppelträd, plommonträd, körsbärsträd, krusbär, vinbär, hallon och rabarber.

Invändigt har en stor renovering skett där fokus har varit att ta fram och bevara flera äldre detaljer. Originalträgolven är slipade och behandlade, murstocken är framtagen och de äldre fönstren är renoverade. I vardagsrummet finns en fungerande öppen spis. Nytt, modernt kök med köksö och vackra spröjsade dubbeldörrar ut mot trädäcket. En trappa upp finns det mer privata planet och här har även planlösningen förändrats så att ett av de tidigare större rummen har delats av med en vägg för att möjliggöra tre sovrum. Ett äldre badrum med badkar och wc på övre plan samt gäst-wc på entréplanet. I källaren är det delvis förberett för ett stort badrum som köparen kan färdigställa efter eget tycke, läs mer under avsnitt "Renoveringar". Uppvärmning via bergvärme. Fiber finns installerat.

Via Klakorps boendeförening erbjuds möjlighet till båtplats och kräftfiske i Motala ström. En kort promenad bort når Ni till närmsta matbutik. Här kan Ni även dra nytta av närheten till all barnomsorg som återfinns på bekvämt avstånd. Från Borensberg är det även smidigt att pendla med såväl bil som buss till både Linköping och Motala. Sommartid är boendet i Borensberg ett kapitel för sig med närhet till Göta kanal, flertalet glasskiosker, badplats och lekplatser.

Mer om mäklarna