Välkommen till Lötvägen 3!

Ärla, Ärla

Lötvägen 3

Såld
  • 4 rum
  • 90 + 6 kvm
  • Villa

Bullerbykänsla med enorm charm och fantastisk trädgård

Varmt välkommen till Lötvägen 3 och detta underbara boende med hög charmfaktor på insynsskyddad hörntomt med fantastisk grönska. Det röda huset med vita knutar ger mysig Bullerbykänsla och den fantastiska trädgården är som balsam för själen.

Husets entréplan bjuder på ett mysigt kök med ett stort skafferi och utgång till altan, matrum alternativt vardagsrum med braskamin och utgång till ytterligare en altan samt ett mysigt vardagsrum med fönster i två väderstreck. Vardagsrummet går med fördel att disponera som sovrum om så önskas. På övre plan nås ett mysigt allrum med vacker gjutjärnskamin (ej inkopplad) och goda förvaringsutrymmen i platsbyggda garderober, sovrum även det med en vacker gjutjärnskamin (ej inkopplad) och exponerade takbjälkar. På övre planet finns även ett helkaklat badrum från 2015 med vattenburen golvvärme, badkar, dusch samt tvättmaskin. Huset värms upp med bergvärme som installerades 2014. Samtliga husets fönster är bytta och fiber är indraget. Huset har under de senaste åren även fått ny fasad, skorstenar renoverade utvändigt med ny plåt, nybyggd farstukvist, golven slipade och samtliga ytskikt renoverade.

I trädgården finns flertalet fruktträd, blomsterrabatter, trädgårdsportaler med klätterväxter samt planteringslådor och växthus. Allt en trädgårdsälskare kan önska sig! På vardera sida om huset finns två altaner, varav den ena i helt insynsskyddat söderläge och den andra i bästa solläge med eftermiddags- och kvällssol. På tomten finns även en insynsskyddad gårdsplan med rabatter, en soluppvärmd utedusch samt gårdsbyggnad med inrett sommarmatrum perfekt för midsommarfirandet, alternativt kräftskivan. Innanför matrumsdelen finns ett härligt inrett gästrum för sommargästerna. Gårdsbyggnaden har fått nytt tak med papp och läkt under 2023.

Endast ett stenkast bort ligger Löta trädgårdsbutik för den som älskar att påta med trädgårdsarbete. Bara några meter till närmsta busshållplats vid Svanäsvägen och på andra sidan vägen finns härliga skogspromenader där du kan njuta av naturen. Tycker du om att cykla till finns asfalterad cykelväg hela vägen till Eskilstuna centrum. För familjen i Ärla finns matbutik, pizzeria och skola från förskoleklass till skolår 6.

Välkommen hem!

Mer om mäklarna