Älvsjö, Älvsjö

Nyckelpigsvägen 9

Såld
  • 7 rum
  • 220 kvm
  • Villa

Villa Oscarsborg anno 1909

Nu är det dags för en ny generation att ta hand om Villa Oscarsborg, byggd för 115 år sedan men har huserats av endast två ägare. Generös insynsskyddad, plan tomt inramad av staket, perfekt för stora grillfester med flera väldisponerade uteplatser. Huset är väl underhållet och bevarat i sin historiska karaktär så som det såg ut när det byggdes. Varsamt renoverat i tidstypiska detaljer och en färgsättning utifrån huset ursprung.

Huset har sociala ytor och en planlösning anpassat till den stora familjen. Generöst med naturligt ljus från många fönster, ett flertal med munblåst glas. Detta tillsammans med högt i tak och vackra inredningsdetaljer ger ett rymligt och hemtrevligt intryck. Sex eldstäder, varav två ståtliga kakelugnar sprider värme och trivsel när kylan tränger sig på. Gedigna materialval med stenväggar, massiva trägolv och fina spegeldörrar. Välkomnande glasveranda där du möts av en pardörr med tillhörande slaglås samt kalkstensgolv. En villa som vi har lagt ner mycket tid och kärlek på men som har gett oss otroligt mycket tillbaka, en plats för det goda livet såväl inomhus som utomhus. De finns också ett gästhus på tomten inrett med allrum badrum och bastu med mysigt altan under tak.

Lugnt och fint läge i området utan någon trafik. Från huset har ni promenadavstånd till Älvsjöskogen, Långsjöbadet, Långbro Park, parklek Bergtorpskärret flera förskolor samt skola med Herrängen, Långbrodal och Johan Skytte. Buss 144 ligger närmst från huset ca 100 meter som trafikerar Fruängen-Älvsjö-Gullmarsplan, ni hittar också buss 163 Bredäng-Älvsjö-Kärrtorp och 141 Älvsjö - Telefonplan. Från bostaden kan ni också promenera till Älvsjö Centrum med pendeltåg, flertalet busslinjer och bra service utbud med matbutik och restauranger. Tunnelbanan är också planerad att börja trafikera Älvsjö.

Väkommen på visning!

Mer om mäklarna