Älvsjö - Herrängen, Älvsjö

Sälgstigen 10B

Såld
  • 6 rum
  • 160 kvm
  • Villa

Fin familjevilla med ett bra läge i Herrängen

Välkommen på visning på denna fina familjevilla från 2005 på två plan med ett bra läge mitt i Herrängens villaidyll. Läget är idylliskt med kort promenadavstånd ner till Långsjön som erbjuder badplats, badbrygga och promenadstråk. Mysig trädgård med plan och fin gräsmatta med uppväxta buskar och staket runt om. Uterum med tillhörande altan under tak och utekök med bardisk omgivet av grönska. Bra solläge på tomten med sol hela dagen.

Huset erbjuder en social planlösning med vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning. Här finns gott om plats för trevliga middagsbjudningar när vänner och familj är på besök. Ni når altanen i bra solläge via matplatsen.

De övre planet har idag fem stycken sovrum. Här finns möjlighet att ändra om planlösningen och då till ett allrum som original planlösningen alternativt ett större master bedroom.

Två stycken helkaklade badrum ett på vardera plan. Separat tvättstuga med egen groventré.

Huset är i genomgående fint skick, här kan ni flytta in direkt.

Från huset i idylliska Herrängen kan ni promenera till Långsjön med badplats och promenadstråk. Vid sjön ligger också Herrängens gård med bl.a. café och badbrygga. I närheten av bostaden ligger även Långbro Park med den välkända restaurangen Långbro värdshus. Det är gångavstånd till flera förskolor samt populära Herrängens skola och Johan Skytteskolan. I närheten går bussar till Fruängens centrum, Älvsjö station och Telefonplan, som har fullt serviceutbud. Motionsslingor finns i den närbelägna Älvsjöskogen. En kort bilresa ligger även Kungens Kurva shoppingcenter samt Heron City som erbjuder det mesta.

Säljarens ord om bostaden:

Vi väntade vårt första barn när vi bestämde oss för att vi skulle bygga ett hus i Älvsjö. Fastade direkt för platsen en bit från gatan och med sjön nära. Vår äldsta dotter var 10 månader när vi flyttade in. Vi fick chans att själva rita insidan av huset precis som vi vill ha den.

Nedre våningen blev kök och vardagsrum med braskamin som en öppen umgängesdel, toalett och en riktig i groventré med två tvättmaskiner och torktumlare och torkrum. I groventrén kan man köra in vagnen och ha handdukstorken nära tillhands för blöta utekläder. Där uppe hade vi från början en öppen planlösning med ett sovrum på 24 m2, två barnrum och ett vardagsrum. Vi har sedan skapat fler rum allt eftersom familjen växt.
Väggarna vi har satt upp är lätta att ta ner igen om man vill öppna upp och ha mer umgängesyta. När Coronan kom och både vi och de två äldsta barnen var hemma på dagarna fixade vi ett litet kontor i vårt sovrum. Dessutom passade vi på att fixa ett uterum där vi både suttit och jobbat och hängt på kvällarna när ungdomarna knyckt vardagsrummet. I samma veva byggde vi ett vinterisolerat förråd längst in i trädgården.

Det senast tillskottet är uteköket med bardelen. Där har vi hängt både vi valborg och eldat i eldfatet och sedan hela sommaren och tidig höst. På tomten har det rymts både studsmattor, basketkorgar och sandlådor. När barnen var små uppskattade jag verkligen staketet och grinden vi hade då. Skönt att släppa ut dem i trädgården och veta var dem är. Vi har haft så fina år i vårt hus och nu är det dags för nästa steg. Är du sugen på ett hus anpassat från småbarnsåren upp till tonårstiden i närheten till både Stockholm, skogspromenader och dopp i sjön är detta huset för dig

Mer om mäklarna