Älta, Älta

Evalundsvägen 124

Såld
  • 7 rum
  • 120 + 60 kvm
  • Radhus

Friköpt radhus i populära Älta!

Välkommen till Evalundsvägen 124, ett radhus med två plan samt inredd källare på totalt 180 kvm.

Huset är från 1969 och ligger på en friköpt tomt drygt 1 km från natursköna Ältasjön. Huset har idag tre inredda sovrum med möjlighet att skapa totalt 4 till 5 sovrum, vilket skapar en riktigt bra plats för den stora familjen. Här har du även ett garage som tillhör. I källardelen finns ett stort allrum samt två rymliga rum med möjlighet att få till ytterligare sovrum. Alternativt till kontor, hobbyrum eller förvaringsutrymme.
Ett gediget, mycket fint hus med öppen spis, underbar stor altan i söderläge, fjärrvärme och påkostat badrum med ångbastu. Kort och gott, ett hus ni inte får missa!

Här bor ni i ett utmärkt läge i grönskande och lummiga Älta med riktig småstadskänsla och samtidigt nära till city som nås på 20 minuter med bil.
50 meter från huset finns kommunikation med bussar som trafikerar Gullmarsplan (801). Bra bussförbindelser finns också till Slussen (401), Nacka strand/Haninge (840) Tyresö Centrum/Nacka Sjukhus (821). Huset ligger på promenadavstånd till Älta centrum, som är under utbyggnad. På gångavstånd finns populära förskolor och skolor.

Älta är som en mindre stad som ligger i ett stort naturreservat. Älta bjuder på närhet till stora naturområden mellan sjöarna Ältasjön (bad och skridskoåkning) och Strålsjön (vinterbad). I närområdet finns även sjön Flaten med badplats och sandstrand samt Hellasgården med både badsjö, skridskoåkning, elljusspår, längd skidspår, löpspår, café, bastu mm. Fina Nacka reservatet ligger nära, med stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Även Erstavikskogarna inbjuder till rofyllda promenader och löpning över ängar, fält och grusvägar. Omtalade Sandasjön, med färskt källvatten och flugfiske av regnbåge är också populärt. Erstaviksbadet (5 km), vid Solsidan, har en underbar sandstrand och även klippbad (Östersjön). En lagom lång och fin cykelutflykt för hela familjen.

I Älta finns Älta IP med fina konstgräsmattor, belysning och ute gym. Älta Ishall, Älta Tennisklubb, ett bibliotek, vårdcentral, blomaffär, två mataffärer (ICA/Coop), grill, thai- och sushirestaurang. Det trevliga Bageriet/cafeetBaketoyou samt två lokala pizzerior som ligger en kortare promenad bort.

Framför huset finner ni en mindre altan med en välkomnande platsbyggd bänk i nisch med måttbeställd dyna. Samt två förråd, ett mindre för cyklar/bildäck och ett varmbonat större förråd.

Garage finns i länga (öppningsbart via fjärrkontroll) med eluttag och belysning, samt extra uteparkeringsplats. Under 2024 kommer etablering av elbilsladdning startas, där planen är att laddning kan ske på respektive garageplats.
Det här är ett hem att trivas i, med närhet till allt en barnfamilj kan önska.

VÄLKOMMEN HEM.

Mer om mäklarna