Almunge, Almunge

Morängen 32

Såld
  • 5 rum
  • 123 kvm
  • Villa

Charmig 2 plans villa i idylliska Almunge, med möjlighet att bygga fastighet på en fantastisk tomt

En helt egen vacker trädgård med underbar vy mot lugn natur med fågelsjö, ängar och åkrar. Bullerbyn känsla med dess vackra och enastående omgivning. Tomt med högt läge och den bästa i området. Möjlighet att bygga till fastighet på den fina och rymliga tomten.

Välkommen till Morängen 32 - en charmig 2-plans villa i det idylliska Almunge, ca 25 km utanför Uppsala. Med en generös boarea om 123 kvm, 5 rum varav 3 sovrum, så är detta hem perfekt för barnfamiljen.

Belägen i det natursköna Morängen, bara ca 25 km öster om Uppsala, finns denna charmiga fastighet i en fantastisk vacker miljö för dig som söker det bästa av både stad och landsbygd. Med närhet till skolor, vårdcentral, idrottsanläggningar och en 18-håls golfbana, finns alla bekvämligheter för en aktiv och trivsam vardag för familj.
Du har nära till grannar, vänner och familj. I denna charmiga bostad möts du av en välkomnande hall med gott om plats för av hängning och förvaring. Härifrån når du ett nyrenoverat fint ljust kök med rostfria vitvaror och med en öppen planlösning mot vardagsrummet, utmärkt för socialt umgänge och familjemiddagar.

Den stora vackra uteplatsen, där du har vacker vy mot fågelsjö och ängar med utsikt över det gröna. Med områdets bästa och högsta läge på tomt har du en fantastisk möjlighet att bygga din dröm. Den fina uteplatsen bjuder in till mysiga grillkvällar och avkopplande stunder utomhus vid fest, lugn eller kalas.
Vardagsrummet är rymligt och ljust med 4 fönster för trevliga ljusinsläpp och erbjuder plats för både soffa och matbord om 4-6-8 personer.
Detta hem är idealiskt för den lilla familjen eller för dig som funderar på att bedriva verksamhet från hemmet, såsom kontor, ateljé eller terapi rum.
På nedervåningen har du ett mysigt utrymme för avkoppling, atelje, terapirum, pyssel verkstad med ytor och många fönster för härliga ljusinsläpp. Plats för aktiviteter vid önskemål. Vy som gör ro i själen. Ny värmepanna och plats för förvaring och med ett extra förråd. Gedigen flaggstång finns uppsatt på tomten. Äppelträd, blommor och bärbuskar finns.
Möjlighet att bygga till fastighet på den fina och rymliga tomten. Finns intresse och önskemål finns möjlighet att få köpa del av grannens tomt för odling mm från ca 2300 kvm upp till ca 10.000 kvm mark inkl en stor lada med garage, förråd, och 4 stallplatser. Dessa ligger mycket nära fastigheten.

Badrummet är renoverat 2023 och utrustat med dusch, handfat, wc samt erbjuder plats för ny tvättmaskin och torktumlare.
Pendlar läget är verkligen optimalt. Närheten till Uppsala och Arlanda flygplats gör Morängen 32 perfekt för pendlare. Med bil tar det drygt en timme att nå centrala Stockholm och till Arlanda ca 25 min. Bussförbindelserna är utmärkta med buss 809 som går till centrala Uppsala och även direktbuss 806 till Arlanda.
Fastigheten nås lättast med bil, och bussförbindelse finns ca 1 km från fastigheterna.

Almunge är en mindre tätort i östra delen av Uppsala kommun, belägen vid länsväg 282, ca 25 km från Uppsala. Här finns bland annat en nybyggd vårdcentral, Folktandvården, idrotts- och simhall, skola F-9, busstation, bensinstation och två livsmedelsbutiker, Ica och Coop. I närområdet finns även en populär golfklubb vid namn Grönlund GK med en 18-hålsbana. Det är en naturskön och vacker ort med omgivande frodig skog och närbelägna sjöar med badplatser; de mest kända är Länna badet och Fjällnora med bryggor, hopptorn och restaurang.
Det finns även en liten sjö (fågelsjö) vid namn Fladen med ett djup på 1, 6 meter ca 200-300 meter från bostaden där du på vintertid kan åka skridskor om väder tillåter.

Denna välkomnande och rymliga bostad i Almunge är en fantastisk möjlighet för dig som söker en unik kombination av stads- och landsbygdsliv, med utmärkta kommunikationer till såväl Uppsala som Stockholm och Arlanda flygplats.

Varmt välkommen att kontakta mäklare Mikaela Källgren vid intresse som leder till visning!

Mer om mäklarna