Åkers Styckebruk, Åkers styckebruk

Bergavägen 17

Såld
  • 5 rum
  • 125 kvm
  • Villa

Familjär villadröm med naturnära läge!

Med ett naturskönt läge utanför familjevänliga Åkers Styckebruk hittar vi Bergavägen 17 och en välplanerad 1,5-plansvilla belägen i ett charmigt villakvarter mitt i den sörmländska landsbygden. Huset är disponerat på 125 + 73 kvadratmeter och värms upp med ett modernt vattenburet uppvärmningssystem via bergvärme. Fantastiskt tomtläge i ett strålande söderläge med en privat och avskärmad trädgård.

Villan byggdes redan 1946 och är nu på jakt efter nya ägare. Här erbjuds ett välplanerat boende med modernt kök och mycket utförda renoveringar så som kök, omdränering av källargrund (-2015), tilläggsisolering av fasad (-2014) och installation av bergvärme (-2013) m.m. På entréplan välkomnas ni in till en rymlig entréhall med charmig öppen spis (ej eldningsbar) som ger ett gott första intryck. På entréplanet återfinns villans sociala utrymmen i form av ett sällskapligt kök med generösa arbetsytor och utgång till altandäck i rakt söderläge, ett socialt allrum och rymligt vardagsrum med gott om svängrum för både gäster och familj. En trappa upp hittar ni villans tre sovrum, vardera med egen klädkammare och på övervåningen inryms även en hall, gästtoalett och balkong med vy över landskapsbilden och kvarteret. I källarplan finns en praktisk tvättstuga med dusch, matkällare och gott om extra utrymme för förvaring eller övriga ändamål.

Fastigheten erbjuder en fantastisk utemiljö med en privat och lättskött trädgård med plana gräsytor och fin växtlighet. Från köket når ni enkelt det rymliga altandäcket i strålande söderläge, perfekt för sommarens sena grillkvällar med vänner och familj. Altandäcket är förberett för att inglasning om så önskas. Utvändigt finns även två rymliga förråd och en avskärmad uteplats under snedtak. Fastigheten har även tillgång till åvatten för bevattning under sommarhalvåret.

Åkers Styckebruk kännetecknas utav natursköna omgivningar, vandringsleder på Sörmlandsleden och ett rikligt kulturarv. På Bergavägen bor ni i ett familjevänligt område med påtaglig närhet till djur och natur. Ca 3 kilometer till både Åkersskolan (F-9) och ICA-butik. I Åkers styckebruk finns även gym, ishall, motionsspår, hundpark och allmän badplats i Visnaren. 15 min bort hittar ni populära Skottvångs grufva med både restaurang, fredagspub och uppskattad underhållning. För den friluftsintresserade finns Marvikarna och Krampan som är ett omtyckt och välbesökt friluftsområde som lockar besökare året om med vandrings-, kanot och skridskoleder i naturskön miljö. Bra pendlingsmöjligheter med 8 minuters bilfärd till E20 och till Läggesta station tar det ungefär 11 min med bil.

Sammantaget ett ypperligt tillfälle för familjens lantliga villadröm!

Mer om mäklarna