Finngårdarna, Filipstad

Finngårdarna 200

Såld
  • Gård

LANTLIG GÅRD INTILL LÅNGBANSSJÖN

Välkommen till Finngårdarna 200, en ostört belägen gård intill Långbanssjön där fastigheten omgärdas av vacker skog, natur, och vatten. Med endast 15 minuter ifrån Filipstad nås denna charmiga, välunderhållna och lantliga fastighet.
På gården finns fyra byggnader som idag används som bostadshus, verkstad, garage, flertalet förråd, jordkällare, ateljé, gästhus samt din egna sandstrand. För den som önskar finns möjlighet att ha djur, någon form av verksamhet eller odling. En perfekt fastighet för dig som alltid drömt om ett boende på landet med egen skog, lugn tillvaro med rogivande omgivning samt Långbanssjön som sträcker sig längst strandlinjen. Det finns möjlighet att lägga en brygga vid din egna sandstrand. Jakträtt i Dammhyttans viltvårdsområde.

Bostadshuset fördelas på 175 kvm och har genomgående påkostade investeringar som bidrar till en hög levnadsstandard. Du välkomnas av en rymlig hall med klinkergolv. Stort härligt kök i lantlig stil med anslutning till matsal, här finns även en vedspis. Vidare in i bostaden finner du det rymliga vardagsrummet som erbjuder rikligt ljusinsläpp. Här har du anslutning till bostadens hjärta, glasverandan som kan nyttjas året runt. Groventré med tvättmaskin, dusch och jordvärmepumpen. Separat WC på entréplan. En trappa upp finner du bostadens två sovrum samt allrum med braskamin. Gott om förvaring i form av garderober. Huset har flertalet braskaminer och en vedspis som höjer mysfaktorn.
Uppvärmningen i form av jordvärme.

De tre övriga byggnaderna som finns på gården idag utnyttjas som vedbod, verkstad, ateljé. flertalet förråd, garage, jordkällare och ett äldre utrymme som har tidigare använts som stall/ladugård med renoveringsbehov. Gästhus med vardagsrum, duschrum, sovloft och kök. För den hästintresserade är fastigheten tillräckligt stor för att göra flera olika hagar med gott om betesmark.
Fiber är indraget i bostadshuset samt gästhuset.

På tomten finns stora ytor för odling, skog och utsikt över öppet landskap. Utmärkt fastighet med goda odlingsmöjligheter, utrymme för djurhållning och en omgivning där man bara kan slå sig till ro och njuta av lugnet - perfekt också för Er som önskar bli självförsörjande på sikt.

Skogsmarken är fördelade på 4 skiften.
Huset är besiktigat och skogsbruksplan hittar du under dokument.

En bostad som bör upplevas på plats, välkommen hem!

Mer om mäklarna