Helgarö, Strängnäs

Helgarö Hamra 1

REDO™ Besiktigad
  • 4 rum
  • 62 + 45 kvm
  • Fritidshus
Utgångspris 2 495 000 kr

Charmigt 20-talshus med bevarad charm!

Vackert beläget på den sörmländska landsbygden finner du ett charmigt 20-talshus med vita knutar som nu är redo att byta ägare.

Huset har förvaltats med varsam hand och delvis renoverats men ett visst renoveringsbehov föreligger för att huset att ska nå sin fulla potential och kan därmed bli föremål för ett fint byggnadsvårdsprojekt. Huset lämnar ingen oberörd med dess tidstypiska egenskaper som bidrar till en varm, inbjudande hemkänsla. Här finns flertalet karaktärsfulla attribut som exempelvis rustika trägolv, pärlspont, tidsenliga spröjsade fönster och hela tre fungerande kakelugnar och en järnspis.

Huset välkomnar er in via traditionella pardörrar som öppnar upp till den praktiska entréhallen med goda avhängningsmöjligheter. Intill ligger det lantliga köket med traditionell järnspis, generösa arbetsytor och gott om förvaring. Entréplanet inrymmer även badrum, sovrum och ett socialt utformat vardagsrum med fönster i två väderstreck samt stämningshöjande kakelugn. En trappa upp finner ni en mindre hall med smarta förvaringslösningar och två rymliga sovrum varav ett med egen kakelugn.

Utvändigt erbjuder fastigheten en väl tilltagen tomt på hela 2 430 kvadratmeter med många soltimmar. På fastigheten finns en separat förrådsbyggnad och en välbevarad och nästintill fullutrustad smedja byggd 1899 med bevarad charm som idag bäst nyttjas som uterum för sommarens sena middagar. Trädgården är plan och rik på växtlighet med flertalet fruktträd, bärbuskar och odlingsmöjligheter. För den intresserade finns ett påbörjat växthusprojekt som är i behov färdigställande.

Helgarö är beläget på halvön Fogdön i hjärtat av Södermanland med närhet till både Strängnäs och Eskilstuna. Området präglas av vackra, böljande landskap med frodiga skogar och öppna ängar som bjuder in till långa promenader och cykelturer. Mälarens närhet erbjuder dessutom möjligheter till båtliv, fiske och bad under sommarmånaderna. Här möts du av en blandning av historisk charm och moderna bekvämligheter, perfekt för dig som söker en rofylld tillflyktsort eller en plats att slå ner rötterna på. Cirka 2.3 kilometer till närmsta badplats och knappa 20 minuter till E20 och 50 meter till närmsta busshållsplats.

Varmt välkommen på visning!

REDO™

Detta är en REDO™ bostad. Kontakta mäklaren för mer information.

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

Helgarö, Strängnäs

Helgarö Hamra 1

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.