Almunge/Solvalla, Almunge

Solvalla 200

Såld
  • 3 rum
  • 44 kvm
  • Fritidshus

Charmigt fritidshus på stor naturtomt i härliga Solvalla

Välkommen att trivas i detta charmiga fritidshus i Solvalla, mitt emellan Almunge och Knutby, med insynsskyddad lummig tomt som angränsar mot öppna ängar och vacker natur.

Huset är byggt 1966 och beläget på stor naturtomt med spireabuskar, syrener, rododendron och perenner och hit kommer man på ca 30 minuter med bil från Uppsala och 60 minuter från Stockholm. Här erbjuds en rymlig storstuga med panel på väggarna, fönster i två väderstreck och braskamin. Vidare finns två sovrum varav det ena ligger i anslutning till storstugan och har ett brett fönsterparti med rikligt ljusinsläpp. Köket har bra arbetsytor och matplats. I separat förrådsbyggnad finns utedass.

Solvalla ligger mitt emellan Knutby och Almunge, vägen dit erbjuder vackra landskap och enastående natur med gott om rekreation och fridfulla bär- och svampskogar. Till centrala Knutby är det ca 10 km. I Knutby finns mataffär, restaurang, skola och förskolor. I Almunge finns mataffärer, restauranger, vårdcentral och apotek samt förskolor och skola. I närheten finns även populär golfbana och flertalet omtyckta badplatser, däribland Södersjön. Från Solvalla är närmaste sjö och badplats Testenbadet, för den motionsintresserade går det att cykla dit på ca 30 minuter. Till Thuns och Faringe är det ca 6 km. I Faringe och Ekenäs är det sommartid möjligt att stiga på Lennakatten, den klassiska museijärnvägen i Uppland, för en enastående tripp i vacker omgivning.

Här bor ni i ett mycket givande lantligt läge med bra pendlingsavstånd till Uppsala, Arlanda och Stockholm.

Mer om mäklarna