Fålhagen, UPPSALA

Österängsgatan 1A

Såld
  • 4 rum
  • 114 kvm
  • Bostadsrätt

Stor etagelägenhet med radhuskänsla och två carportplatser i härliga Fålhagen

Charmerande etagelägenhet med radhuskänsla deluxe! Denna förtjusande och rymliga gavelfyra om två plan i stadsnära och populära Fålhagen är något av en raritet. Det ges alltså en mycket sällsynt möjlighet att förvärva en etagelägenhet på Österängsgatan 1 i en eftertraktad förening där två carportplatser ingår i avgiften. Bostaden disponerar båda husets våningsplan och har från hallen direkt nedgång till källarplan där det finns fyra rymliga förråd tillhörande bostaden, väl samlade precis vid nedgången. Med två helkaklade badrum, stort kök, genomgående trägolv och ljusa ytskikt finns alla möjligheter att trivas mycket väl. Den grönskande trädgården ligger väl avskärmad från omgivningen och här kan alla boende ha sin egen plats i den lummiga idyllen.

Bostaden var från början två tvåor och är smakfullt inrett med en tilltalande kombination av klassisk och modern stil. Med en smidig planlösning erbjuder lägenheten generösa ytor där man har ett väl utrustat kök med gott om plats för matbord, ett gediget vardagsrum med härligt ljusflöde, tre sovrum på övre plan och två badrum, ett på vardera planen.

Föreningen har stabil ekonomi med låg belåningsgrad och har genomfört mycket underhåll av fastigheten med både byte av el- vatten- och avloppsstammar. Det finns tvättstuga med torkrum, verkstad/hobbyrum och cykelförråd och en stor trädgård som kan nyttjas av föreningens medlemmar.

Bostaden har ett centralt läge med få minuters promenad till stationens resecentrum och Uppsala city. I närområdet finns sushibar, pizzeria, frisör, cykelaffär samt en livsmedelsaffär under uppbyggnad som öppnar 2020/21. En kort promenad undan har man affärscentrumet Kvarnen med gott om serviceutbud såsom ICA, Systembolaget, kiosk med posthantering, restauranger, café, apotek mm. Det finns även ett antal trivsamma och välskötta parker i området, bland annat Tripolisparken/S:t Göransparken, Frodeparken och vid Fålhagsledens grönområden erbjuds löpspår och stora härliga grönytor. Helt enkelt ett oslagbart läge!

Välkommen hem.

Mer om mäklarna