Centrum/Höganäs, Uppsala

Höganäsgatan 2C

Såld
  • 2 rum
  • 69 kvm
  • Bostadsrätt

Tjusig 1800-tals lägenhet med högt i tak och en charm som du kommer att bli förtrollad av!

Unik möjlighet att förvärva en makalös sekelskiftestvåa i anrika kvarter på Höganäsgatan 2C, anno 1886, en av Uppsalas absolut förnämsta adresser. Den urtjusiga byggnaden som får ett nytt tak precis just nu är något av en stadsklenod i bostadssammanhang. Detta är Österplans gamla hembageri vilket tillför fastigheten enormt med charm och läckra detaljer i lägenheten. Bostaden erbjuder flera godbitar såsom en fantastisk takhöjd om cirka 3 meter, golv av breda furuplank, badrum och ett stilrent kök som bland annat har en vacker vedspis/bakugn. På föreningens privata innergård finns ett trivsamt grönområde dit endast husets boende har tillträde, ypperligt för festtillfällen om man skulle önska extra utrymme. Detta är en sällsynt möjlighet då lägenheter i föreningen mycket sällan kommer ut på marknaden.
Sammanfattningsvis en mycket attraktiv lägenhet för den som önskar sig något utöver det vanliga.

På Höganäsgatan bor man i hjärtat av Uppsala med några minuters promenadavstånd till gågatan samt stationen vid stadens resecentrum.
I kvarteret finns i princip allt man kan önska sig av serviceutbud; restaurang i grannfastigheten och hundra meter upp gatan finns köpcentret Kvarnen med sitt stora utbud av restauranger, caféer, ICA, Systembolaget, kiosk, post-och pakethantering mm.
För den bilburna finns här gott om parkeringsmöjligheter med boendeparkering precis utanför dörren och på Österplans parkeringsplats.
Helt enkelt ett oslagbart läge på en formidabel adress!

Välkommen hem!

Mer om mäklarna