Vasastan, Stockholm

Tulegatan 23B, 3tr

Såld
  • 2 rum
  • 62 kvm
  • Bostadsrätt

Sekelskiftesdröm med två kakelugnar och solig balkong!

- Eftertraktat läge - Sekelskiftesdröm - Två fungerande kakelugnar - Balkong i soligt sydvästläge - Genomgående planlösning - Fem fönsterpartier i dubbla väderstreck - Skuldfri förening -

Det är inte ofta, men ibland ges tillfället att förvärva sekelskiftesdrömmar, som bjuder på precis allt man kan önska sig!

Vi möts av en pampig entré, som påminner om byggnadsåret 1895. Vi tar oss in genom den lummiga innergårdsoasen och når på vilsamt läge gårdshuset. Den rymliga hissen tar oss upp till våning tre där vi, väl inne i bostaden, möts av en inbjudande entré med plats för avhängning av ytterkläder.

Vidare in finner vi vardagsrummet, som med sin semiöppna planlösning med köket, bjuder in till härliga middagar i goda vänners lag. Här tjusar eftertraktade originalattribut, så som generös takhöjd, stuckatur, spröjsade fönster i fil med djupa nischer, höga fotlister och vackra trätiljor. Och som om det inte vore nog finns dessutom en av bostadens två, fullt fungerande kakelugnar här. Ljuset fullkomlig strömmar in från de många fönsterpartierna i fil - hänförande! I anslutning till köket når man även den underbara balkongen, som med sitt sydvästläge bjuder på sol från lunch fram till sen kväll. Här har man fri sikt och himlen som närmsta granne ovanför! Köket är stilrent, med gott om förvaring bakom vita, släta luckor. Här finns spishäll, ugn med kombinerad mikro, fläkt samt integrerad diskmaskin, kyl och frys.

I bostadens andra del når vi det privata sovrummet, som bjuder på skön vila när timmen är slagen. Här finns plats för dubbelsäng, med tillhörande sängmöbler och arbetshörna för den som önskar. Här finner vi bostadens andra kakelugn, som även den fungerar och ger rummet extra karaktär. Mycket bra förvaring i de platsbyggda garderoberna samt i klädkammaren i passagen strax utanför. Badrummet är helkaklat i nordiska, tidlösa kulörer. Här finns dusch, handfat med kommod samt toalett. Handukstork och golvvärme ger extra komfort och det finns plats för en toppmatad tvättmaskin.

Här bor man i en mycket välskött förening, som är obelånad, i det eftertraktade gränslandet mellan Vasastan och Östermalm - Varmt välkomna på visning!

Mer om mäklarna