Södermalm, Stockholm

Katarina Bangata 17, 5tr

Såld
  • 2 rum
  • 51 kvm
  • Bostadsrätt

Sekelskiftestvåa med två fungerande kakelugnar och balkong med fritt läge!

Välkomna till denna sekelskiftesdröm, i hjärtat av Södermalm, ett stenkast från Nytorget! Här bor du högt upp i en representativ fastighet anno 1903 som präglas av byggårets charm. Väl inne i bostaden möts man av en harmonisk atmosfär, generös takhöjd om 3,40m, två fungerande kakelugnar och balkong med vy över takåsarna. Genomgående ljus lägenhet med optimal planlösning med gott om förvaringsutrymme i djupa originalskåp. Här finns välbevarade sekelskiftesdetaljer som stuckaturer, höga golvsocklar, stora fönsterpartier, spröjs, djupa nischer, trägolv och serveringsskåp i original. Med en enkel ytskiktsrenovering skulle lägenheten få ett extra ansiktslyft.

Här bor du i en stabil förening med väldigt bra ekonomi. Föreningen har en mysig innergård som sommartid är möblerad med grill och sittgrupper som kan användas fritt för medlemmarna.

Från fastighetens port kliver du rakt ut på Katarina Bangatas fina lönnallé med flertalet caféer, restauranger och små butiker. Sommartid har man dessutom Bondens marknad precis utanför som erbjuder allt från nybakat bröd, hemlagad glass till närproducerade råvaror. Fastigheten har ett mycket centralt läge som erbjuder mycket goda kommunikationer i form av medborgarplatsens t- bana samt flertalet busslinjer. En kort promenad bort finner du även Vitabergsparken för skön avkoppling och SoFo's hjärta Nytorget med dess stora nöjesutbud.

Helt enkelt ett unikt och charmfullt boende som erbjuder en skön och okomplicerad livsstil mitt i SoFo!

Välkommen på visning!

Mer om mäklarna