Södermalm - Sofia, Stockholm

Tegelviksgatan 30

Såld
  • 4 rum
  • 69,5 kvm
  • Bostadsrätt

Fönster i tre väderstreck!

Mycket yteffektiv, fönster i tre väderstreck.

Välkommen till denna trivsamma lägenhet på Tegelviksgatan. Tack vare bra planlösning är lägenheten omgjord från 3 r o k till en välfungerande 4:a. Går att med mindre insats återställa till 3 rok med stor matplats i köket för den som så önskar.

I lugna kvarter med direkt närhet till Hammarby sjö, Vitabergen, Tengdalsparken, Mandelparken, Fåfängan och Anna Linds park, finner ni denna ljusa lägenhet med fönster i tre väderstreck.

Lägenheten har tre funktionella sovrum, ett större och två mindre. Här är ett kök med bra arbetsytor och förvaring, ett badrum med badkar, tvättmaskin och torktumlare samt ett vardagsrum med plats för både soffgrupp samt matsalsmöbel. Från vardagsrummet nås balkongen. Till lägenheten hör även ett förråd i källarplanet.

Tegelviksgatan ligger i lugna kvarter i det nya bostadsområdet Sofia östra. Detta är den del av Sjöstaden som ligger på Södermalm - Norra Hammarbyhamnen. Här blandas nya bostäder med äldre bevarad bebyggelse. Området utmed vattnet bebyggdes till största delen vid mitten av 90-talet fram till idag. Det gamla SL-garaget är nu borta och har lämnat plats åt ett nytt bostadskvarter - kvarteret Persikan. Byggnationerna närmar sig sitt slut och kommer ge området mataffär, butiker och restauranger. Här finns redan en nyöppnad pizzeria, ett nytt bageri och ett fik.

Området är lätt att trivas i. Många grönområden som nämnts här ovan och du bor med närhet till det gamla Söders folkliv i SOFO men ändå i stillsamma kvarter om kvällen. Kommunikationerna är goda med buss 2, 57 och 66 utmed gatan. Nere vid kajen finns Barnängsbryggan. Tag gärna passbåten över till Hammarby Sjöstad där populära restauranger och affärer vuxit fram. Båttrafik går även från Barnängsbryggan till Djurgården och Nybroplan. Om några år kommer även tunnelbanan finnas i närheten med sin nya station Sofia. Det är gångavstånd till Londonviadukten som är en central plats för bussar vidare ut mot Nacka och Värmdö. Gångvägen utmed Hammarby kanal, ger rekreation och motion till många Södermalmsbor. Helgshoppar gör du med fördel t ex i närbelägna Sickla köpcentrum. Varför inte passa på att utmana dig själv i Hammarbybacken, eller ta med dig en kopp kaffe och en god bok ner till kajen och njuta av båtlivet? Önskar du träna så är ett bra gym inrymt i en av föreningens uthyrda lokaler. Skolor och förskolor finns i närheten. Närmaste grundskola är Sofia Skola.

Mer om mäklarna