Södermalm - Katarina, Stockholm

Katarina västra kyrkogata 6A, 5 tr

Såld
  • 2 rum
  • 40 kvm
  • Bostadsrätt

Oslagbar utsikt på drömadress vid Katarina Kyrka

Här i Mosebacke kvarteren, med Katarina Kyrka direkt utanför porten i en vacker fastighet från 1914, finns denna pärla belägen på våning 5. Känslan av rymd är omisskännlig och ögonblicklig när du kliver över tröskeln. Generös takhöjd och höga, vackert spröjsade fönster med magisk utsikt över himlen och Södermalms takåsar. Hela lägenheten vetter mot föreningens lugna innergård och har en oemotståndlig atmosfär.

Det mysiga sovrummet erbjuder utöver den magnifika utsikten något så unikt som ett badkar bakom stilfulla skjutdörrar i glas. Här kliver du på ett par steg från sängen till ett vackert badkar med lejontassar. Här kan du sitta i badet med en hisnande utsikt över Stockholms takåsar, där Skrapan och Globen smälter samman med den skimrande månen. Ytan kan enkelt omvandlas till ett generöst duschutrymme istället om så önskas. Lägenheten har precis genomgått en totalrenovering och samtidigt varsamt tillvaratagit charmen från det tidiga 1900-talet. Väldisponerade ljusa ytor i kombination med den generösa takhöjden skapar en luftig atmosfär i både kök och vardagsrum, vilket bjuder in till stora sällskap och ger intrycket av en betydligt större bostad än vad kvadratmetrarna avslöjar.

Köket är ett mästerverk med handgjort designkakel och bevarade, vackra trägolv som sträcker sig in i vardagsrummet. I sovrummet och på toaletten har de ursprungliga tegelväggarna varsamt framhävts för att skapa unik karaktär, medan de tidigare sänkta taken nu återställts till sin forna glans.

Som kronan på verket finns föreningens takterrass, bastu och taklokal bara en halvtrappa upp. Här erbjuds den perfekta platsen för att njuta av måltider under vackra sommarkvällar med milsvid utsikt i bakgrunden. Här bor du på ett enastående läge i hjärtat av Stockholm med historiska omgivningar och med närhet till allt som staden har att erbjuda samtidigt som du har din egna oas att komma hem till. Föreningen är en välskött och skuldfri äkta förening som äger marken som huset står på.

Varmt välkommen på visning!

Mer om mäklarna