Östermalm/Gärdet, Stockholm

Smedsbacksgatan 8

Såld
  • 1,5 rum
  • 39 kvm
  • Bostadsrätt

Nyrenoverad funkisdröm med milsvid utsikt i skuldfri och välmående förening

Med ett exceptionellt läge, såväl strategiskt som estetiskt, återfinns denna ytterst charmiga lägenhet som står redo att ta emot en ny lycklig ägare!

Välkomna till lugna och blomstrande kvarter på Smedsbacksgatan och BRF Ordonnansen 4. Denna välmående och skuldfria förening stoltserar med ett högt och eftertraktat läge på övre Gärdet. Från husets port är det 50 meter till Tunnelbanan som tar er till T-centralen på 5 minuter. Inom några minuters promenadavstånd når ni bland annat Karlaplan, Lill-Jansskogen, Gärdesfälten och Kungliga Tennishallen. Samtidigt erbjuder närområdet ett rikligt serviceutbud med bland annat ICA, Hemköp, flertalet restauranger, caféer och gym inom ett par minuters promenadavstånd. På 10 minuters cykelavstånd når ni såväl KTH som Handelshögskolan.

Lägenheten är belägen högst upp i huset, helt insynsfritt och med milsvid utsikt över Lilla Värtan och Lidingö. Bostaden disponeras idag som en 1,5:a fördelat på 39 rymliga kvadratmeter och går enkelt att omvandla till en 2:a. Lägenheten har genomgått en varsam renovering av ytskikt och kök under 2023 där flera originaldetaljer har bevarats. Interiören är genomgående ljus och luftig, med den magnifika utsikten ständigt närvarande utanför fönstren.

Här välkomnas ni av en rymlig entré med plats för avhängning och förvaring i garderober. I den anslutande hallen finns utrymme för ett hemmakontor eller möjlighet till fler garderober om så önskas. Köket är rymligt och utrustat med bland annat diskmaskin. Här finns även ett charmigt serveringsskåp bevarat sedan byggåret. I anslutning till köket finns en rymlig matplats, från vilken ni når ut på balkongen med sin storslagna utsikt. Vardagsrummet är mycket rymligt och går med fördel att skärma av för att skapa en inglasad sovalkov. Badrummet är helkaklat och bland annat utrustat med tvättmaskin. Till lägenheten hör dessutom ett rymligt vindsförråd bekvämt beläget en trappa upp.

BRF Ordonnansen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken och består av 36 lägenheter varav 1 hyresrätt. Föreningen är helt skuldfri sedan många år tillbaka och har en mycket god likviditet, vilket avspeglas i den förmånliga avgiften. I föreningen finns en välutrustad tvättstuga samt cykelförråd. Uppe på taket finns dessutom en gemensam terrass med en enastående panoramavy. Föreningens utemiljöer är mycket välskötta med prunkande rabatter och generösa gräsytor.

Sammantaget är detta en trygg och bekymmerslös bostad som bjuder in till en bekväm och aktiv vardag. Varmt välkomna på visning!

Mer om mäklarna