Rudviken, Solna

Blomgatan 20

Såld
  • 3 rum
  • 73 kvm
  • Bostadsrätt

Fantastiskt fin 3:a i ekonomisk trygg förening med låg avgift och inglasad balkong i söderläge!

Äntligen presenteras en av Solnas absolut bästa 3:or i ett grönskande och familjevänligt område! Lägenheten håller genomgående en hög nivå och skänks ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare en genomgående planlösning med fönster i två väderstreck. Denna välplanerade bostad disponeras över ett rymligt och lättmöblerat vardagsrum med halvöppen planlösning med köksö till intilliggande kök och en väl tilltagen matplats som knyter dem samman. Härifrån nås även lägenhetens stora inglasade balkong i rakt söderläge med insynsfri och grönskande utsikt. Master Bedroom är rymligt och har mycket bra förvaringsmöjligheter samt Walk-In-Closet just utanför. Ytterligare ett sovrum i bra storlek med plats för säng, skrivbord samt övrigt möblemang och ett helkaklat badrum med badkar. Till lägenheten hör ett stort källarförråd om ca 8kvm och som medlem i föreningen får man nyttja flertalet tvättstugor och en övernattningslägenhet! I föreningen finns flertalet tvättstugor och i entréplan finns enkel åtkomst till två stycken i direkt närhet. I maj 2022 har föreningen bytt ut samtliga fönster för denna lägenhet till 3-glas samtidigt som den låga månadsavgiften har varit oförändrad. Detta tack över en mycket ekonomiskt stabil bostadsrättsförening med endast 947kr i lån per kvadratmeter!

Föreningen Blomgården i Solna har en väldigt god ekonomi, är en äkta förening och äger marken. Föreningen bildades 2001 och består av totalt 116 lägenheter varav sex upplåts med hyresrätt och en lägenhet kan användas för övernattningslägenhet för till exempel släktingar eller gäster till medlemmar i föreningen. Dessa hyresrätter utgör enligt föreningen ett förmögenhetsvärde på ett uppskattat marknadsvärde om ca 20 miljoner kronor. Föreningens kassa beräknas till lite drygt 2 240 000 kr. Från fastighetsköpet år 2001 har föreningen minskat lånen från 33,8 miljoner kronor till strax under tre miljoner kronor. En väldigt god nivå speciellt med tanke på de många antal lägenheterna, det framtida värdet i hyresrätterna och den goda kassan. En A+ förening att trivas i! Det finns flertalet boendeparkeringar i området och en grannförening hyr ut garageplatser i mån av plats. I Rudviken finns hela tre förskolor, flertalet lekplatser för de små och i närheten av föreningen finns en sommartid populär plaskdamm för barn att leka vid.

Läget i Rudviken är verkligen något för den som har höga krav på sin omgivning. En promenad från bostaden finns lugna grönområden i anrika Hagaparken såväl som storstadspulsen i Vasastan. För den som gillar shopping finns Solna Centrum och Mall of Scandinavia med dess rika utbud av restauranger och klädesbutiker. Där ligger även Friends Arena som attraherar såväl internationella artister som högkvalitativ fotboll och populära evenemang. Runt om Rudviken erbjuds ett brett urval av kollektivtrafik i form av både tunnel-/tvärbana samt pendeltåg. Närmsta busshållplats tar dig till Karolinska sjukhuset/Stockholm åt ena hållet samt Sundbyberg eller Danderyd åt det andra. I skrivande stund byggs tunnelbanans gula linje och tillhörande ny station i direkt närhet till denna lägenhet. Detta innebär att inom fem minuters promenadavstånd når Ni både gula och blåa tunnelbanelinjen vilket kommer att ha en stor påverkan på det framtida värdet för området. Att bo i Rudviken ger dig som reser mycket ypperliga möjligheter då Arlanda flygplats ligger ca 30 min och Bromma flygplats endast ca 10 minuter från hemmet med bil.

Mer om mäklarna